Düz arazi yapısı nedeniyle ulaşım aracı olarak yoğunlukla kullanılan bisiklet ve elektrikli bisikletler Ramazan davulcularının da işini kolaylaştırdı.

Gece saat 02.00´den itibaren bulundukları mahalledeki vatandaşları sahura kaldırmak için sokak sokak gezen davulcular, ulaşım sorununu elektrikli bisikletle çözdüler. Ramazan Davulcularından Emre Urhan, elektrikli bisikletin arkasına oturarak sokak sokak gezip vatandaşları sahura kaldırıyor.

Yunus Emre Şentürk´ün kullandığı elektrikli bisikletin arkasına oturan Emre Urhan, hem kendisi yorulmadan hem de daha kısa zamanda sorumluluk bölgesindeki sokakları gezerek vatandaşları sahura kaldırıyor. Yaklaşık iki senedir davulculuk yapan Urhan, “Hayırlısıyla inşallah bu seneyi de bitireceğiz. Gece saat 02.00 gibi başlıyorum. Sahura yarım saat kala bırakıyorum. Böylece kendimde kalan yarim saatlik dilimde evimde sahurumu yapabiliyorum” dedi.

YAYA OLARAK YETİŞMİYOR

Bisiklet yardımı ile işini daha çabuk yaptığını belirten Urhan, “Yürüyerek dolaştığımızda zaman yetişmiyor, yetiştiremiyoruz. Onun için böyle daha kolay ve çabuk hallediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim