EM-AS Sigorta sahibi Sercan Demirhan yaptığı açıklamada, aracına kasko yaptıramayan vatandaşlara müjde verdi. Demirhan; “Aracınıza kasko yaptırma gücünüz yoksa veyahut aracınızın yaşından dolayı kasko tanzim edilemiyorsa trafik sigortasına ek olarak düzenlenen İhtiyari mali mesuliyet sigortasına çok uygun fiyata sahip olabilirsiniz” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan EM-AS Sigorta sahibi Sercan Demirhan, “Sınırsız ihtiyari mali mesuliyet ile karşı tarafa verdiğiniz maddi zarar ne kadar yüksek olursa olsun tamamını yada teminat altına alınan tutar kadar ödeme yapılır. Özetlemek gerekirse maddi (araç başına) 43,000.00 TL; Trafik kazasına karşılaştınız kazada %100 kusur tarafınıza verildi, trafik sigortası karşı tarafa ödediği tutar 43.000 tl ile sınırlıdır. Karşı araçta 100 bin tl hasar yada karşı araç pert olursa trafik sigortası 43.000 TL ye kadar ödeyecek üzerini araç sahibi ödeyecektir. Bu olayın önüne geçebilmek için Trafik sigortasına ek olarak çok düşük fiyatlara ihtiyari mali mesuliyet sigortası yaptırmanız cebinizdeki parayı koruma altına almanızı sağlayacaktır. Marka model, ayırt etmeden tüm araç marka ve modellerine uygulanabilir” diye konuştu.

İHTİYARİ MALİ MESULİYET SİGORTASI NEDEN YAPILIR?

Demirhan açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Sigorta sahiplerinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yapılabilen İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası, araç sahiplerinin üçüncü kişilere verebileceği zararları kapsar. Üçüncü kişilere verilen maddi veya fiziksel zararların zorunlu trafik sigortası tarafından karşılanmayan kısımları karşılanır. Teminat, ek teminat olarak motorlu kara taşıtları için de geçerli olmaktadır. Zorunlu trafik sigortasının karşı tarafta karşılayamadığı hasarları karşılayabilen bu sigorta türü, kapsamı aşmış tutarın tazmin edilmesini de sağlar. Zorunlu trafik sigortasının yetersiz kaldığı pek çok farklı alanda devreye giren İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası hayat kurtarıcı bir sigorta türü olarak nitelendirilmektedir. İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası, sigortalı kişilerin sigortalı oldukları süreç boyunca destek alabilmesini sağlar. Üçüncü şahısların ölümü, yaralanması veya sağlıklarının bozulması, üçüncü şahıslara ait olan mallarda meydana gelebilecek zararlara karşı kendisine karşı ileri sürülebilecek zarar taleplerinin neticeye ulaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuki sorumluluklarına ilişkin mevzuat hükümleri çerçevesinde poliçede tespit edebilecek meblağlar da bu sigorta türü sayesinde temin edilir.”

Editör: TE Bilişim