İnegöl İlçe Başkan



İnegöl İlçe Başkanı Bahri Urgun ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Meclisi üyesi Salih Berber’in de katıldığı Bursa’daki İl Divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Olağanüstü Kongre Çağrı Heyeti Başkanı Mustafa Kamalak, 17 Ekim 2010 tarihindeki olağanüstü kongrede partiyi en ehil olan kişiye teslim edeceklerini söyledi.
Kamalak toplantıda, 11 Temmuz 2010 tarihindeki kongre sürecinden sonra yaşanan hukuki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılan toplantıya Bursa’ya bağlı tüm İlçelerin İlçe  Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, Hanım ve Gençlik Kolları katıldı.
Temmuz ayındaki kongrede büyük yanlışlıkların yapıldığını belirten Kamalak, 650 delegenin toplanarak olağanüstü kongrenin yenilenmesi için partiye başvuru yaptığını, ancak bu talebin dikkate alınmadığını söyledi.
Kamalak, bu delegelerin bir kısmının mecburen mahkemeye başvurduğunu ifade ederek, mahkeme sonucuna göre de olağanüstü genel kongre yapılacağını bildirdi.
Milli Görüşü ulu bir ağaca benzeten Kamalak, ''Milli görüşün kökü iman, gövdesi inanç, kolları ihlas, dal ve meyveleri huzur ve saadettir. Bundan emin olun. Biz yollara, bu milletin huzuru için çıktık. Bu yolda parti verdik, milletvekilleri verdik, bakanlar verdik ama davamızdan asla taviz vermedik'' diye konuştu.
Mustafa Kamalak, yeni genel başkanın belirlenmesi için parti içinde çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, şunları kaydetti; ''Biz bir teşkilatız, çeşitli organlarımız var. İstişarelerimiz, görüşmelerimiz devam ediyor. Geçen hafta delegelere 'kimleri genel başkan olarak görmek istersiniz' şeklinde sorular dağıtıldı. Anketler ve kamuoyu yoklamaları yapılıyor. Olağanüstü kongrede partiyi inşallah en ehil olan kişiye emanet edeceğiz. Elbette davayı en ehil arkadaşa teslim ederiz. Çünkü, görevimiz emaneti ehline vermektir. O alanda bizim bir tercihimiz olamaz, onun için araştırmalar devam ediyor.'

Editör: TE Bilişim