Yeni bir yapılanmay


Yeni bir yapılanmaya giren Emniyet Müdürlüğü, İnegöl’ün huzurunu, güvenliğini daha etkin bir şekilde sağlama konusunda İnegöl’ü ikiye ayırdı.
Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, dün saat 11.00’de makamında düzenlediği basın toplantısında, İnegöl’ün huzuru ve güvenliğini sağlama konusunda bir dizi çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda şehrin Osmanbey caddesindeki İnegöl Polis Merkezi ve Alanyurt Belediye Ek Hizmet binasında bulunan Sanayi Polis Merkezi ile İnegöl’e iki yönden güvenlik hizmeti vereceklerini belirterek, Vergi Dairesinin hemen yanına 2011 yılı içerisinde yapılacak olan MOBESE ve 3. Polis merkezi ile İnegöl’ün gelecek 10 yılına yeteceklerini ileri sürdü.
Emniyet Amiri Tuncay Gönültaş’ın hazır bulunduğu toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, “İnegöl polis teşkilatının bina yapılanmasında bir takım değişiklikler oldu. Ekim ayı İnegöl Belediye Meclisi toplantısında, Alanyurt Belediye Ek Hizmet binası 15 yıllığına emniyetimize tahsis edildi. Tahsis edilmesinin ardından ek hizmet binasına Alanyurt Sanayi Polis Merkezi’ni konuşlandırdık. Önceden Park caddesinde faaliyet gösteren Asayiş Büro Amirliği, Çocuk Şube Büro Amirliği ve Olay Yeri İnceleme Birimlerimizi Alanyurt’taki binamıza  taşıdık. Yaklaşık bir haftadır yeni yerlerinde faaliyet gösteriyorlar. Alanyurt Sanayi Polis Merkezi’nin sorumluluk alanı da Bursa-Ankara karayolunun kuzeyi olarak tabir ettiğimiz, Alanyurt istikametinde kalan Mesudiye mahallesi, Organize Sanayi Bölgesi ve Alanyurt’un 6 mahallesidir” dedi.
Bursa-Ankara karayolunun güneyinde yer alan  İnegöl şehir merkezinin güvenliğinin ise, Osmanbey caddesi üzerinde faaliyet gösteren İnegöl Polis Merkezi’nin sorumluluk alanına girdiğini kaydeden Müdür Öztabak, “Osmanbey caddesi Pazartesi pazaryeri mevkiindeki eski Sanayi Polis Karakolu, İnegöl Polis Merkezi olarak yeniden düzenlendi ve  hizmete açıldı. Merkez Belediye binasının arkasında bulunan, eski Çarşı Karakolu olarak bilinen binaya da Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Önleyici Büro Amirliği taşındı. Daha önceden bu iki birimimiz, Bursa-Ankara karayolu üzerindeki Bölge Trafik Büro Amirliğinde faaliyet gösteriyordu. Bu şekilde emniyet binalarımız merkezleşmeye gitti” diye konuştu.
3. POLİS MERKEZİ HAYATA GEÇİRİLECEK
2011 yılı içerisinde, Vergi Dairesinin yanında İnegöl Emniyete Müdürlüğüne tahsis edilen alanda MOBESE Merkezi ve Polis Merkezi yapılması konusunda planlarının olduğunu ifade eden Müdür Öztabak, “Bu bina da yapıldığı takdirde İnegöl’de 3 tane Polis Merkezi faaliyet gösterecektir. Bu şekilde de tahmini olarak 10 yıl içerisinde yeni bir merkez binası ihtiyacı yaşanmayacaktır”  diyerek, MOBESE sistemini 2011 yılı içerisinde faaliyete geçirme konusunda çalışmalar yaptıklarını, İnegöl Belediyesinin bu çalışmalara çok ciddi destek verdiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim