İlklerin olduğu İneg


İlklerin olduğu İnegöl'de yine bir ilk yaşandı. İlk olarak İstanbul'da kurularak ülke geneline yayılmaya başlanan 'Yunus Timi' İnegöl'de de hizmete başladı. İlk olarak Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde 'Yunus Timi'ni kuran İnegöl Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Bursa genelindeki ilçelerde olmayan 'Yunus Timi'ni İnegöl'de kurarak bir ilki gerçekleştirdi.

6 ay teorik ve pratik eğitimden geçen 10 kişilik Yunus timi, dün hizmete başladı. Emniyet Genel Müdürlüğünden temin edilen BMW F650GS serisi çift silindir süratli 2 motosiklet ile hizmete başlayan Yunus Timi, trafik sorunu yaşanan İnegöl'de suçluların korkulu rüyası olacak.

Dün, İlçe  Emniyet Müdürlüğü bahçesinde  düzenlenen törenle 'Yunus Timi' kamuoyuna tanıtıldı. Törene Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Müdür Yardımcıları Ömer Koparan ve Tuncay Gönültaş, Başkomiserler Hasan Öztürk ve Mustafa Eti, komiserler, komiser yardımcıları ile polis memurları katıldı.

Törende konuşan Emniyet Müdürü  Orhan Öztabak, "İnegöl Emniyet Müdürlüğü Yunus Timleri Amirliği, Bakanlar Kurulu oluru ile yaklaşık 1.5 ay önce kuruldu. Bu çerçevede ilk olarak İnegöl için 5 motosiklet planladık. Genel Müdürlüğümüz tarafından 2 tane motosiklet temin edildi. 10 personel yaklaşık 6 haftalık eğitimden geçtikten sonra göreve başladılar. İlk defa 1993 yılında İstanbul'da kuruldu. 48 ilde 76 ilçede kuruluşu var. İnegöl için inşallah hayırlı olur. Amacımız, emniyet güvenlik hizmetlerini daha etkin hale getirmek. Şehir plancılığı trafik yoğunluğundan kaynaklanan suçlularla mücadele de bazı sorunlar yaşanıyor. Kazasız belasız güvenlik hizmeti veririz inşallah" dedi.

Editör: TE Bilişim