Kars’ta meydana gelen 9 yaşındaki Mert’in hunharca katledilmesi olayının ardından, gözler öğrencilerin güvenliğine çevrildi. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından başlatılan çalışma ile İnegöl’deki okullarda öğrencilere ‘Güvenlik Tedbirleri’ konulu eğitim seminerlerine start verildi. Güvenlik seminerlerine dün Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlk ve Ortaokulu öğrencilerinden başlandı. Seminerin ardından ise öğrencilere, üzerinde güvenlik konusunda çeşitli bilgilerin yer aldığı ‘Güvenlik Kimlik Kartları’ dağıtıldı.

Dün saat 15.00’de okulun çok amaçlı salonunda, İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevli Mustafa Çubuk’un konuşmacı olduğu seminere, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Prof. Selçuk Yahşi İlk ve Ortaokulu Müdürü Kadir Filiz, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Suat Tekin, öğretmenler ile 3. ve 4. sınıf öğrencileri katıldı.

EN İYİ DOST ÖĞRETMEN VE POLİSLERDİR

Seminer öncesi bir konuşma yapan Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlk ve Ortaokulu Müdürü Kadir Filiz, “Öğrencilerin en büyük dostu öncelikle öğretmenleri, daha sonra ise polislerdir. Polisler sizlerin yardımınıza koşmak ve sizlerin güvenliğini sağlamak için varlar. Türkiye’de son günlerde gündeme gelen olaylar var. Sokaklarda iyi niyetli olmayan kişilerle karşılaştığınızda, nasıl davranmanız gerektiği ile ilgili sizleri emniyet mensupları bilgilendirecek” dedi.

TANIMADIĞINIZ KİŞİLERİN ARAÇLARINA BİNMEYİN

Güvenlik konusunda öğrencileri bilgilendiren İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Mustafa Çubuk, “Ailenizden habersiz herhangi bir yere gitmeyin. Evden dışarı çıktığınızda, nerede ve kiminle olduğunuzu mutlaka ailenize bildirin. Okul önlerinde satılan açık yiyecek ve içeceklerden satın almayın. Üzerinizde fazla para ve değerli eşya bulundurmayın. Tanımadığınız kişilerin araçlarına binmeyin, evlerine dükkanlarına girmeyin ve onlarla  konuşmayın. Tanımadığınız kişilerden gelen telefonlara, adresiniz ve kimliğiniz ile ilgili bilgileri vermeyin. Tanımadığınız insanlardan, para veya herhangi bir hediye almayın” şeklinde konuştu.

METRUK BİNALARDAN UZAK DURUN

Issız yerlerde, boş yollarda, boş parklarda, yıkıntı veya terk edilmiş binalarda inşaatlarda veya çevrelerinde bulunmamaları yönünde çocukları uyaran Çubuk, “İnegöl Belediyesi ile ortak olarak, yaptığımız ilçemizin çeşitli yerlerinde bulunan metruk binaların yıkımının sağlanması için çalışma yapıyoruz. Zamanınızı internet kafelerde oyun oynayarak harcamayın, spor ve kültürel alanlarda faaliyette bulunarak değerlendirin. Sizi, oynarken, yolda yürürken, okul bahçesinde bulunduğunuzda, takip eden, izleyen varsa, bunu hemen ailenize, öğretmeninize, büyüklerinize veya polise bildirin. Tehlike hissettiğiniz zaman, koşun, bağırın ve yardım isteyin. Okulları ve çevreyi kendi eviniz gibi temiz tutun, duvarlara yazı ve resim ve benzeri karalama yapmayın. Dışarıdan birileri zarar verdiğinde, ailenizi ve öğretmenlerinize haber vererek, bize bildirmelerini sağlayın. Kötü alışkanlığı olan kişilerle arkadaş olmayın. Size zarar vermek isteyen kişi veya kişilere iyi bakın, tanıyın, teşhis edin, araçları varsa plakasını ezberlemeye çalışın. Polis ile her zaman irtibatlı olun, yolda iken trafik kurallarına riayet edin” ifadelerini kullandı.

Seminerin ardından, Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, arkasında öğrencilerin güvenlik konusunda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirici yazılar bulunan ‘Güvenlik Kimlik Kartları’, öğrencilere dağıtıldı.

Bu seminerlerin, önümüzdeki günlerde  İnegöl’deki diğer okullarda da devam edeceği bildirildi.

 

Editör: TE Bilişim