Ramazan ayının başından bu yana 12 günlük süre içerisinde bin 100 araç denetlenirken, 200 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Son günlerde gerek müzik sesi gerekse egzoz marifetiyle yüksek ses çıkartarak rahatsızlık veren, hız yaparak trafiği tehlikeye düşüren motosiklet ve otomobil sürücüleri ile ilgili artan ihbarlar üzerine, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri denetimlerini yoğunlaştırdı.

MOTOSİKLETLERE YAKIN MARKAJ

Gün içerisinde ve iftardan sonra özellikle şehir merkezinde, Kültürpark civarında motosikletler üzerinde uygulamalar yapan İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, denetimlerde motosikletleri en ince ayrıntısına kadar inceliyor.

TİTİZLİKLE UYGULANIYOR

Motosikletleri, sürücü belgesinden diğer resmi evraklara, egzozundan kaskına kadar denetime tabi tutan ekipler, ehliyetsiz, ruhsatsız, plakasız veya şasi numarası olmayan motosikletleri trafikten men ediyor. Özellikle meydana gelebilecek kazalara yönelik motosikletler üzerinde titizlikle çalışan ekipler, son günlerde ciddi oranda artış gösteren motosiklet hırsızlığının da önüne geçmeyi hedefliyor. Evrakları eksik olan motosikletler trafikten men edilirken, ehliyetsiz araç kullananlar hakkında gerekli cezai işlem uygulanıyor.

200 ARACA CEZA

Ramazanın birinci günü olan 18 Haziran ile 29 Haziran tarihleri arasında yapılan uygulamalarda bin 100 araç kontrol edildi. Bu araçlardan 200´üne kurallara uymadıkları ve evrak eksiklikleri nedeniyle cezai işlem uygulandı.

TRAFİK KURALLARINA SAYGI, İNSANLIĞA SAYGIDIR

Uygulama ve denetlemelere ek olarak halkın yoğun ihbar ve şikayetleri doğrultusunda, çevreyi rahatsız eden, tehlikeli araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren motosiklet sürücülerinin ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarına sebep olduğuna işaret eden Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, ailelerden, sürücü belgesiz veya yetersiz sürücü belgesi olan çocuklarına araçlarını vermemelerini isteyip, verdikleri takdirde kullanana bin 462 TL, mal sahibine de ayrıca bin 462 TL ceza uygulandığını belirterek, “Her trafik kuralı, en az bir hayat kadar değerlidir. Trafik kurallarına saygı, insanlığa saygıdır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim