Gören gözü oğlu oldu 
Suriye'deki bombardımanda gözlerini kaybederek İnegöl'e gelen Muhammed Sadduf(47), yürüme ve temel ihtiyaçlarını 7 yaşındaki oğlu Ziyad sayesinde yapıyor. İstanbul'daki bir özel hastanede görme yetisini kazanacağı gözünün çalındığını iddia eden Sadduf, bombardımanda görme yetisini kaybetmeden önce 3 aylık olan evladı Ziyad'ın son görüntüsünü unutmamak için saçlarını hiç kestirmedi. Doğduğundan beri Ziyad'ın saçlarına makas değmedi.
2014 yılında yaşadığı Suriye'nin İdlip bölgesinde atılan bombalar nedeniyle gözlerini kaybeden Muhammed Sadduf(47), 7 evladını da alarak 3 yıl önce Türkiye’ye göç etti. İstanbul'a gelen Sadduf, özel bir hastanede tedaviye alındı. Tedavinin ardından doktorlardan görme yetisini kazanamayacağını öğrenen Sadduf, başka bir hastaneye gitti. Orada doktorun, kendisine gözlerinden birinin göremeyeceğini, diğer gözünün ise çalındığını söylemesi üzerine dünyası başına yıkılan Sadduf, ailesiyle İnegöl'e gelerek yaşamını sürdürdü.
GÖZLERİ OĞLU OLDU
Görme yetisi olmayan Sadduf'un yardımına 7 yaşındaki oğlu Ziyad yetişti. Ziyad, yürümeye başladığından beri, babasının gözü kulağı oldu. Görme engelli baba, Ziyad sayesinde dışarıyı çıkıp hem geziyor, hemde camiye giderek ibadetini gerçekleşiyor.
SAÇINA MAKAS DEĞMEDİ
Bomba nedeniyle gözlerini kaybeden önce baba Sadduf, oğlu Ziyad'ı beşikte gördüğü en son haliyle bu zamana kadar saç tıraşı olmasını istemedi. Saçları 40 santime kadar uzayan Ziyad'ı görenler ise kız çocuğu zannediyor.
Başından geçen acı olayı anlatan Sadduf, “2014 yılında İdlib’de ikamet ederken atılan bombada gözlerimi kaybettim. 7 çocuğum var. 3 sene önce buraya geldik. Tedavi olmak için buraya geldik. Patlamadan sonra İstanbul’daki bir hastaneye gittim. Tedavi oldum. Sonrasında bir hastanede sağ gözümün  çalındığını doktordan öğrendim. Tedaviyle görebilecek seviyeye gelecek olan gözümün çalındığını öğrendim. Bir çocuğum çalışıyor. Çok zor geçiniyorum. Borç aldığım insanlar var. 
GÖZLERİM, OĞLUM OLDU
7 yaşındaki oğlu Ziyad’ın ona yardımcı olduğunu söyleyen Sadduf, “Her yere oğlumla gitmek durumundayım. Çarşıya, camiye oğlumla gidiyorum. Tek başıma bir yere gidemiyorum. Ziyad gözlerim oldu benim.” Diye konuştu.
SAÇLARINA MAKAS DEĞMEDİ
Baba Sadduf konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ziyad 3 aylıkken gözlerim kör oldu. Onu son gördüğüm andaki gibi hissetmem için saçlarını hiç kestirmedim. Kızım gibi bana bakıyor. Ziyad erkek ama saçları uzun. Hiç saçlarını kestirmedim. Ziyad, çok rahatsız oluyor. Bazıları kız zannediyor, o yüzden Ziyad’ın saçlarını kestirmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
BABAMA SEVEREK YARDIMCI OLUYORUM
7 yaşındaki Ziyad ise, “Babam saçımın kesilmemesini istedi. O yüzden böyle. Saçlarımı beğenmiyorum. Kestirmek istiyorum. Babama severek yardımcı oluyorum. Babamı çok seviyorum. Babama su getiriyorum. Çarşıya gidiyoruz. Camiye gidiyoruz.” İfadelerini kullandı.
Mahalle sakinlerinden Oğuz Erdem de, “Ziyad’ı herkes kıs çocuğu zannediyor ama o bir erkek. Babasının, yardımcısı. Babası da saçlarını kestirmesini istemiyor. Ziyad, 2 senedir görüyoruz. Babasının elinden tutup, camiye getiriyor. Namazlarını kılıyorlar, sonra evlerine gidiyorlar. Burada bir çok esnaf, baba ve oğluna yardım etmek istiyor ama yardımları pek kabul etmiyorlar. Ama zor durumdalar. Türk örf ve adetlerini uygun, ahlaklı şekilde yaşıyorlar. Ziyad, babasının gözü olmuş. Biz her gün görüyoruz. Gerçekten bize insanlığı öğretiyorlar. Hayırlı bir evlat.” Dedi.

Editör: TE Bilişim