En özel sergi
Yenice Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde eğitim gören özel öğrencilerin bir yıl içerisinde yaptıkları el emekleri göz nurlarının bulunduğu sergi göz kamaştırdı. Birbirinden güzel el sanatları ürünlerinin bulunduğu sergi, katılanlar tarafından beğenildi.
İnegöl AVM’de düzenlenen sergiye AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş ile özel çocuklar ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından serginin açış konuşmasını yapan Yenice Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Arzu Tekin, “Çocuklarımıza fırsat verildiğinde engelleri aşabilmeleri, sanatın nasıl da engel tanımadığını ortaya koymaktadır. Sanat insanla toplum arasında bir köprüdür. İnsanları insanlara, toplumları toplumlara, kültürleri kültürlere yakınlaştırır. Bütün insanlığı kucaklar. Sergimizde güzel çirkin ya da iyi kötü kaygıları olmaksızın oluşturulan eserleri, çocuklarımızın bir şeyler üretebilme çabaları ve oluşturulan eserlerle tadabildikleri başarı duygusunu bugün sizlerle paylaşmak üzere buradayız. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiğimiz aşure etkinliğimizin ardından hız kesmeden devam eden etkinlik programımıza bir yenisini daha eklemenin ve siz değerli misafirlerimizle bir arada olmanın heyecanını yaşamaktayız. Sergimizde yer alan eserlerin oluşturulma aşaması haftalarca hatta aylarca süren yoğun bir çalışma sonucu elde edilmiştir. Hayatımıza yön veren, yetenekleriyle sınırlarını zorlayan, kalitenin sanatla özdeşleşen ruhunu hissettiren eserleriyle, her engelsiz sanatçımızın kendine özgü çalışmalarıyla katıldıkları sergimizi, siz değerli misafirlerimizin beğenisine sunmaktadırlar. Bu süreçte her türlü desteği sağlayan ve bu etkinliğin gerçekleşmesi adına her zaman yanımızda olan sayın kaymakamımıza, sayın milletvekillerimize, sayın belediye başkanımıza, sayın jandarma komutanımıza, sayın il müdürümüze ve gönül elçimize teşekkürlerimi borç bilir. Hepinize tekrardan hoş geldiniz dileklerimi iletirim.” Dedi.
BUNLARI BİZİM ÇOCUKLARIMIZ YAPTI
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş ise, “Burada hep birlikte ‘olmaz hiçbir şey yapamaz’ diyenlerin olurlarını gördük. Burada basit şeyler görmeyeceksiniz. Engel vicdanlarda olmadığı müddetçe biraz sevgi bolca özveri ve inanmışlıkla neler yapabileceklerini gördük. Belki Picasso gibi, belki Şeker Ahmet paşa gibi büyük eserleri görmeyeceksiniz ama onlardan daha fazla emek verilmiş eserleri göreceksiniz. Bunları bizim çocuklarımız yaptı” dedi.
BÖYLE GÜZEL SONUÇLAR ORTAYA ÇIKIYOR
Belediye Başkanı Alper Taban da , “Emek verildiğinde, insan gibi değer verildiğinde ne gibi sonuçlar alındığını hep beraber görüyoruz. Yenice rehabilitasyon merkezine gittiğimizde ne kadar büyük devlet olduğumuzu müşahede etmişizdir. Tüm evlatlarımız birer mücevher. Biraz parlatılmayı bekliyorlar. Üzerlerinde biraz çalışıldığında böyle güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Kaymakam Şükrü Görücü ise, “Bu çocuklarımıza imkan verildiğinde neleri yapabileceklerini hep birlikte görüyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Özel çocukların folklor ve koro gösterilerinin ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi gezilerek incelendi. Protokol üyeleri yapılan sanat eserlerini beğendiler. Yavuz Yılmaz

Editör: TE Bilişim