Elektriğin henüz hane halkı yaşamına dahil olmadığı günleri hüzün ile anlatan Fatma Nine, kandil yakıp, gaz lambası ışığında bir yaşam sürdürdükleri günleri de unutmuyor. Sosyal medyada büyük ilgi gören videomuzda Fatma Nine, “Şimdi her taraf ışık, nereye gitsen hiç karanlık değil” sözleriyle ülkemizin enerji sektöründeki şu anki parlak durumuna da atıfta bulunuyor.

1900 yılında Selanik’te dünyaya gelen Fatma Nine, Limak Enerji Uludağ Elektrik’in en yaşlı abonesi… 118 yaşında olmasına rağmen son derece sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdüren ve evinde ziyaret etme imkanı bulduğumuz Fatma Nine, bizi çocuklarıymış gibi bağrına bastı. Kızı ile birlikte yaşayan Fatma Nine, elektrik ve ampulün mucitleri Tesla ve Edison çağının da tanıklarından. Hatta çarpıcı bir istatistiğe atıfta bulunmak da mümkün. Fatma Nine doğduğunda, Edison ampulü bulalı henüz 20 yıl olmuştu.

Limak Enerji Uludağ Elektrik olarak bizler, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayıp, 30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 96. yılında, kutlu zaferin tanığı olan Fatma Nine’yle tüm Türkiye’nin Zafer Bayramı’nı kutladık. Limak Enerji Uludağ Elektrik olarak, şanlı zaferlerle kazandığımız bu ülkeye ve tarihimizin tanığı, en yaşlı abonemiz Fatma Nine’ye hizmet etmekten onur duyuyoruz.

Editör: TE Bilişim