Hürriyet’teki Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde proje için oluşturulan alanda incelemelerde bulunan, üretilen ürünlerden oluşan kahvaltılı toplantıya Bursa Valisi İzzettin Küçük ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, engelliler ve ailelerini tebrik etti. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, engelliler tarafından üretilen ürünleri Bursa Tarım A.Ş. olarak satın alacaklarını, elde edilen gelirin ise yine dezavantajlı gruplar yararına kullanılacağını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar, Gıda Tarım ve Hayvancılık ve Milli Eğitim il müdürlükleri ile Bursa Engelliler Federasyonu’nun proje ortağı olduğu, engelli vatandaşların meslek lisesinde kendilerine ayrılan alanda tarım yaparak çeşitli gıda ürünlerini üretmesini sağlayan ‘Tarımda Engelleri Aşıyoruz’ projesinde ilk mahsuller alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, engellilerin ürettiği ürünlerden oluşan kahvaltıya Bursa Valisi İzzettin Küçük ile birlikte davet edildi. Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, 26. Dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Tarım AŞ. Genel Müdür Vekili Fetullah Bingül, görevli öğretmenler ve engelli ailelerinin de katıldığı kahvaltı sonrasında Başkan Aktaş, üretim yapılan alanda incelemelerde bulundu.

BURSA TARIM A.Ş.’DEN TAM DESTEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, proje hakkında bilgiler verdi. Engellileri desteklemek için belediye iştiraklerinden olan Bursa Tarım A.Ş. üzerinden ürün alımları yapılacağının altını çizen Başkan Aktaş, dezavantajlı gruplara yönelik üreticiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması adına proje kapsamında çeşitli eğitimler verildiğini ifade etti. Engelli vatandaşları hayata kazandırmak ve bu alanda farkındalık oluşturmak adına yapılan projenin güzel sonuçlar verdiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Aktaş, ülkede eskiye nazaran engelliler konusunda ciddi mesafeler alındığını kaydetti. Artık engellisine, yaşlısına, ihtiyaç sahibi vatandaşına sahip çıkan güçlü bir Türkiye’nin olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Bu ayrıcalıkları bizlere sunan, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin yönetim kademesindeki herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vali İzzettin Küçük ise, Bursa’nın tarım alanında önemli gelişmeler kaydettiğini ve Türkiye’de üretilen birçok mahsulün buradan yola çıktığını ifade etti. Engellilere yönelik geliştirilen bu projeyle tarımın önemini artırmak istediklerini söyleyen Vali Küçük, “Büyükşehir Belediyesi’nin önemli katkıları, Tarım il Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile engelli kardeşlerimize tarımsal alanlar açtık. Burada kendi ürünlerini yetiştiriyorlar ama aynı zamanda tarımsal üretimin modern şekilde yapılmasını öğreniyorlar” diye konuştu. Vali Küçük, gerçekleştirilen projeyle tarımın önemini hatırlatmak istediklerini vurguladı.

Engelliler söz konusu olduğunda her kurum ve kişiden büyük destek gördüklerini söyleyen 26. Dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da, yapılan projenin engellilerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı koyacağını anlattı.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlarla seraları gezen protokol üyeleri, mahsulleri yerinde inceledi. Projeye katılanlar, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve 26. Dönem Milletvekili Bennur Karaburun’a tablo hediye etti.

Editör: TE Bilişim