İnegöl’de enge

İnegöl’de engellilere yönelik eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan özel Rehabilitasyon Merkezleri, Eğitim Uygulama Okulu ve İş eğitim Merkezi, Yenice Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nden toplam 30 öğrencinin katılımı ile kurulan ve 23 Şubat 2012 tarihinde çalışmalara başlayan Türk Halk Müziği (THM) Korosunda görev alan engelli çocukların, yeteneklerini daha yüksek düzeyde sergilemeleri amacıyla, Halk Eğitimi Merkezinde ‘Müzik ve Gösteri Sanatları’ kursu açıldı.
Engelli öğrencilerin, halk oyunları gösteri çalışmalarının yanı sıra, ailelerin de katılımı ile Türk Halk Müziği koro çalışmaları ve solo parça seslendirme çalışmalarına tam katılım sağlandığı bildirildi.
Öğrencilerin bağlı bulundukları kurumların da çalışmalara tam destek verdiğini belirten Halk Eğitimi merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, kursa büyük ilgi gösteren Türk Halk Müziği Korosu elemanlarının ilk konserlerini 15-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Engelliler Sportif Etkinlikleri”nde sergileyeceklerini söyledi.
Engelli öğrenciler için özel olarak düzenlenen Müzik ve Gösteri Sanatları Kursunun 19 Haziran 2012 tarihinde  biteceğini ifade eden Burhanettin Özdemir, “Öğrenciler, aldıkları kurs ve içeriğinde öğrenmiş oldukları becerilerini, Bahar Konserinde sergileyecektir. Engelli bireyler ve aileleri sadece Dünya Engelliler Günü değil, Bahar Konserleri ile çeşitli sergi ve davetlerde yer alacakları konserleri heyecanla beklemektedirler” dedi.
Özdemir, Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarının, Zihinsel Engelliler Öğretmeni Gülistan  Dağdelen’in   gözetiminde devam ettiğini,  ayrıca bağlama ustası Yücel  Düzel’in de çalışmalara  destek verdiğini kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim