Engelli ve engelsiz vatandaşların oluşturduğu müzik grubu, şimdi konserlere hazırlanıyor.

AVRUPA BİRLİĞİNDEN GELEN HİBE İLE ENSTRÜMAN ALINDI

Arya Müzik, İnegöl’de engelli ve engelsiz vatandaşları müzik çatısı altında toplamak üzere ‘Engelsiz Ritim Atölyesi’ isimli bir proje geliştirdi. Sihirli Değnek Derneği ile birlikte proje Avrupa Birliği’ne sunuldu. AB’nin projeyi onaylamasının ardından çalışmalar hemen başlarken, 5 aylık projenin ilk ayında grup kuruldu ve Avrupa Birliğinden alınan hibe ile gerekli enstrüman ve ekipmanlar alındı. Daha sonraki 2 aylık süreçte perküsyon eğitmeni Ahmet Cansever, gitar eğitmeni Aydın Şahin ve psikolojik danışman Fatih Çelikbaş tarafından verilen eğitimlerle birlikte grup, konser verme düzeyine ulaştı.

50 PROJE ARASINA GİRMEYİ BAŞARDI

Projeleri ve çalışmaları hakkında bir açıklama yapan Engelsiz Ritim Atölyesi proje sorumlusu Aydın Şahin, “Engelsiz Ritim Atölyesi adı altında bir proje hazırladık. İnegöl’de engellilerle ilgili projeler üretiliyordu, ancak müzikle ilgili bir proje olmadığını gördük. Arya Grup olarak bizde böyle bir proje hazırladık. Sihirli Değnek Derneği Başkanı Fatih Çelikbaş ve Ahmet Cansever ile birlikte projeyi hazırlayıp Avrupa Birliği’ne sunduk. Türkiye’de yüzlerce proje arasından 50 proje arasına girmeyi başardık. Kabulü gerçekleştikten sonra seminerlerine katıldık. Daha sonra projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladık” dedi.

10 CİVARINDA ENGELLİ GRUBUMUZDA YER ALIYOR

Projeyi İnegöl’de Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin’e sunduklarını ve Belediye Gençlik Merkezi’nde kendilerine bir yer tahsisi yapıldığını belirten Aydın Şahin, “Burada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada amacımız engellilere müzik yaptırmak değil. Amaç müzik çatısı altında engelli ve engelsiz vatandaşların buluşmasını sağlamak. Projede de engelli ve engelsiz vatandaşların oluşturduğu bir grupla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 10 civarında engelli vatandaşımız grubumuzda yer alıyor. Aramızda down sendromlu öğrencilerimiz, yürüme engelli öğrencilerimiz, görme engelli öğrencilerimiz var. Hepsi şuanda konser verecek düzeye geldiler” diye konuştu.

KONSERLER VE ETKİNLİKLERİMİZ OLACAK

Aydın Şahin, ilk 1 ayın proje hazırlık dönemi olarak geçtiğini ve daha sonraki 2 ayda da eğitimlere başladıklarını hatırlatarak, “Son 2 ayımızda da konserler ve etkinliklerimiz olacak. Bu etkinliklerde engellilerin çektiği zorluklara dikkat çekerek, bu farkındalığı vatandaşlara göstermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim