Özel çocukların farklı alanlarla ilgilenerek sosyal aktivitelerin sağlanması ve emekleriyle mutlu olmalarının sağlanması için İnegöl Ziraat Odası tarafından merkezin bir dönümlük alanında tarım alanı oluşturuldu. Ziraat Odası öncülüğünde yapılan tarım arazisi sürülerek ekildi.

Fasulye, marul, maydanoz, soğan, salatalık ürünlerin ekiminin yapıldığı tarladaki ürünlerin bakımını özel çocuklar yapacaklar. Yetişmesiyle birlikte ürünlerin hasatlarını da yapacak olan özel çocuklar, organik ürün tüketecekler.

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Eskiden bu yana özel çocuklarımızla ilgileniyoruz. Yenice Engelsiz Yaşam Merkezinde kurumun kendisine ait olan bahçesini Ziraat odası olarak önce sürdürdük sonra başta ziraat mühendisi ve iki personelimizi gönderip tarafımızdan temin edilen çeşitli ürünlerin ekilmesini sağladık. Şimdi orada yaşamlarını sürdüren kardeşlerimiz ürünlerin bakımını yapacaklar aynı zamanda tarımı öğrenecekler ve kendilerinin yiyecekleri çeşitli mahsulü yetiştirecekler. Fasulye, marul, maydanoz, soğan gibi, salatalık, ürünlerin ekimini yaptık. Organik ürünler yetiştirip kendileri tüketebilecekler. Bunlar bizim çocuklarımız, onların her zaman yanlarında yer alacağız. Bize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Editör: TE Bilişim