İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Engelliler Günü yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüşe İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Jandarma Komutanı Uğur Baş,  AK Parti İlçe Başkan Vekili Orhan Okur, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir ile çok sayıda dernek ve STK Başkanı ile vatandaşlar katıldı.

Tarihi Mehter eşliğinde, Özel çocuklar ve aileleri ile protokol üyeleri ellerinde pankartlarla İnegöl Belediyesi önünden Atatürk anıtına kadar yürüdüler.

Yürüyüş ardından konuşan İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) Başkanı Halil Peynirci, “ 15 yıl önce bu derneği kurduğumuzda ne kalemimiz, ne kâğıdımız vardı. Ama çok şükür 15 yılın sonunda bizler çok güzel yerler aldık. İnegöl´ümüzde şuan 10 tane rehabilitasyon merkezimiz var. Rehberlik araştırmamız, sevgi evlerimiz, okullarımız var. İnegöl olarak suyumuz, şekerimiz,unumuz var. Bugüne kadar çok güzel etkinlikler yaptık. Sayın kaymakamımız bir engelli abisi, bir engelli babası.  Alinur Aktaş başkanım, Alper Başkanım olsun, vekillerimiz olsun, komutanımız olsun bugüne kadar yaptığımız tüm programlarımız da bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Bizler İstanbul, Ankara gezilerimiz oldu, umrelerimiz oldu. Bizlere İnegöl halkı sahip çıktı. 3 Aralık gerçekten çok soğuk günler olan bir gündü. Bugünü yapsak mı yapmasak mı diye düşünürken ailelerimiz ‘ anneler günü, babalar günü kutlanıyor da niye bizim çocuklarımızın günü kutlanmıyor´ dediği zaman kaymakamımız ile görüştüğümüz de yapın dedi, Allah´a şükür hava yazdan kalma bir gün. Engel elde, ayakta ve zihinde değildir, engeller denilse de asıl engel göremeyen gözlerde, ona koşamayan ayaklarda ve onu sevmeyi bilmeyen yüreğimizdedir, en büyük engel sevgisizliktir” dedi.

ALLAH´IN YARATTIĞI EN ŞEREFLİSİ İNSAN

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “  3 Aralık dünya engelliler gününde bir araya geldik. Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki, bizim için her gün 3 Aralık. Tabi ki takvim içerisinde işleyen günler, haftalar var. Bizler biliyoruz ki bugünler bir günle sınırlandırılamaz. Sadece bir günde hatırlayıp diğer günlerde unuttuğumuz bir etkinlik değil bu.  Özeleştiride yapıyoruz, çok fazla eksiklerimiz var, bunları gidermemiz gerekiyor, el birliği ile hep beraber. Malumunuz çok yeni göreve başladım ama insanımızı çok seviyor ve değer veriyorum. Allah´ın yarattığı en şereflisi insan. Dolayısıyla gerçek manada fiziki engelin engel olmadığını görebiliyor ve söyleyebiliyorum. Bana göre engel nedir; sevgisizlik bir engeldir, insanların hakkına, hukukuna takılanlar, kul hakkını gözetemeyenler içerisindedir. Fiziki engel engel değildir. Bizler bundan sonra neler yapabileceğimize bakacağız. Geçtiğimiz gün Spida Bfida Derneğimiz ziyarete geldiler. Tüm kardeşlerimiz ile ne yapabiliriz bunu bütün olarak yapacağız. Bu işler belli organların sorumluluğu altında olan işler değildir, hepimizin el birliği yapması gerektiğini burandan hatırlatmak istiyorum” dedi.

EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR

Kaymakam Ali Akça´da, “ Sıcak demeden soğuk demeden birlerle birlikte olan tüm basın mensuplarına ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bugün 3 Aralık dünya engelliler günü dolayısıyla tüm engelli kardeşlerimizin anne ve babalarına ediyorum. Kocaman bir teşekkürü de Türkiye Cumhuriyeti Devletimize ediyorum. Son yıllarda geliştirilen politikalar ve düzenlemeler, hem devletimizin, hem hükümetimizin bu konuda ki öncelikleri engelli kardeşlerimizi toplumun dinamik unsurları haline getirdi. En büyük engel sevgisizliktir. Ben bu ifadeyi bugün sosyal medya da gördüm. Biz sosyal medyayı çoğu zaman eleştiririz. Sosyal medya hep kötümü, kesinlikle değil. Hep iyi de diyemeyiz. Önemli olan sosyal medyayı iyilikler ile kullanmak. Sosyal medya gerçekten güncel bilgiyi, güncel değerleri hatırlatmakta müthiş bir araç. Ne güzel ifade edilmiş, en büyük engel sevgisizliktir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim