ANKARA´DA TEDAVİ OLUYOR

Saman ailesinin üç çocuğundan biri olan Ercan Saman, 2009 ve 2016 yılında kalp rahatsızlığı nedeniyle iki kez ameliyat oldu. Doğuştan zihinsel engelli olan ve ikinci ameliyat sonrasında bağırsaklarında baloncuk oluşan ve karnı şişen gencin acil ameliyat edilmesi gerekiyor.

HABERİMİZ SES GETİRDİ

Haberimizin ardından aileye ulaşan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, gencin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Bakanlık yetkilileri, anne Sebahat Saman´a, İnegöl´de gencin tedavisiyle ilgilenen doktordan Ercan Saman´ın sağlık durumuyla bilgi aldıktan sonra Ankara´da bulunan Türkiye Yüksek ihtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine davet etti.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatışı yapılan genç, yapılan kontrollerin ardından yaklaşık 7 saat süren bir ameliyata girdi. Geçtiğimiz Salı günü yapılan ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan genç, önceki gün normal odaya alınarak tedavisine devam ediliyor.

Bakanlık yetkililerine teşekkür eden anne Sebahat Saman, iki kez kalp ameliyatı geçirmesine rağmen bağırsaklarında yaşadığı problem nedeniyle oğlunun sağlık sorunları ile boğuştuğunu belirterek, “Oğlumun ameliyatında hayati risk olduğu için doktorlar ameliyat yapmaya yanaşmıyordu. Yapılan haberin ardından Sağlık Bakanlığı yetkilileri bizimle irtibata geçti. Gerekli kontrollerin ardından oğlum Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat oldu. Şuan tedavisi devam ediyor. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim