Yaklaşık 6 ay önce

Yaklaşık 6 ay önce yaşanan yönetim değişikliğinin ardından düzenlenen çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle atağa kalkan ve yöresel bir kültür derneği olduğunu ortaya koyan İnegöl  Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği bünyesinde Gençlik Kolları da  hayata geçirildi.

1 Ocak 2010 tarihinde oluşturulan İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Gençlik Kollarının  ilk kongresi de önce akşam dernek merkezinde yapıldı.  Yapılan seçim sonucunda Gençlik Kollarının ilk Başkanı Ayhan Gök olurken, yönetim kurulu üyeliklerine ise Adem Arık, Ergün Özkaya, İbrahim Delioğlu, Harun Karslıoğlu ve Serkan Arabacı seçildiler.

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı saat 19.30’da dernek merkezinde her 15 günde bir düzenlenen Yöresel Gecede, Gençlik Kolları tarafından katılanlara Erzurum yöresinin meşhur  “İçli Kete”si ikram edildi.

Geceye, İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Orhan ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Gök ve yönetim kurulu ile Erzurumlular katıldı.

Gecenin açış konuşmasını yapan Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Gök, gençlik kolları olarak yapılan seçim neticesinde kendilerinin göreve getirildiğini belirterek, verilen görevi en iyi şekilde irca etme gayretinde olacaklarını söyledi. Her 15 günde bir olmak üzere ‘Erzurum Yöresinin Kış Eğlenceleri’ni yaşatmak amacıyla Yöresel Gece düzenlediklerini ifade eden Ayhan Gök,  “Bu gecelerde aynı zamanda yöremize ait yemeklerimizi de gelen misafirlerimize ikram ederek tanıtmaktayız” dedi.

İnegöllülere seslenen Gök, “Hafta sonları düzenlemiş olduğumuz bu tarz etkinliklere herkesi bekliyoruz. Erzurum misafirperverliğini göstermekten ve yöremizi tanıtmaktan büyük memnuniyet duyacağımızı belirtmek istiyorum. Tekrar bizleri bu göreve layık gören herkese teşekkür ediyor, yönetimle birlikte derneğimizin daha da verimli hale gelmesi konusunda çabalarımızı esirgemeyeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Konuşmanın ardından katılanlara Erzurum yöresinin meşhur İçli Ketesi ile çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: TE Bilişim