Merkezi MalatyaR


Merkezi Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı'nın “Her Canlıya Hizmet İçin” sloganıyla düzenlediği yardım Kermesi dün yapılan törenle izlenime açıldı.
Dün saat 11.30'da düzenlenen açılış törenine Belediye Başkan Vekili Yusuf Şen, İnegöl Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, İnegöl Arabacı, Demirci ve Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Cavcı, İlçe Vaizi Hasan Tanrıkulu, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı İstanbul Bölge Sorumlusu Meryem Morkılıç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk, AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Serap Aytemur, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı İnegöl Gönüllüsü Recep İhtiyar ile vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı'nın bir çok çalışmaya imza attığını belirterek, "Her ne kadar İnegöl'de şubesi olmasa da, Malatya merkezli bir vakıf ama İnegöl'de ses getiren güzel işler yapmaya çalışan bir vakıf. Vakıf bünyesinde Şefkat Gülleri adı altında Hanım Kolları var. Hanımların el emeği, göz nuruyla kendi kendilerine oluşturdukları, İnegöllü hayırsever işadamlarının vermiş oldukları bazı eşyaların burada satışından elde edilecek gelir ile inşallah yükseköğretim okuyan öğrencilere burs, barınma ve yiyecek içecek imkanı sağlanacak. Yine dar gelirli ailelerimize kışlık kömür, gıda türünden yardımlarda bulunulacak. İlçe halkımızı 14 Ekim 2010 tarihine kadar  açık olacak olan bu kermesi ziyaret etmelerini, böylesine hayırlı bir işte yer almalarını özellikler istiyorum. Bu hayırdan nasip almalarını istiyoruz. Kermese katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ülke genelinde daha çok insana yardım eli uzatabilmek için, İnegöl’ün de dahil olduğu 51 İl ve İlçede “Her Canlıya Hizmet İçin” sloganıyla kermesler açıldığını belirten Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı İnegöl Gönüllüsü Recep İhtiyar, ise "Kermeste, bay, bayan, çocuk hazır giyim, ayakkabı, çeyiz, gıda, zücaciye el sanatları, kırtasiye gibi bir çok çeşit bulunuyor. Kermesimiz Ahmet Akyollu caddesi numara 44 adresinde 14 Ekim 2010 tarihine kadar izlenime açık olacak. Sabah saat 09.00’dan akşam saat 20.00’ye kadar  açık kalacak olan kermesimize tüm İnegöl halkımızı bekliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından İlçe Vaizi Hasan Tanrıkulu’nun  dualarıyla birlikte kurdele kesilerek yardım kermesi izlenime açılarak gezildi.

Editör: TE Bilişim