Es-Seyyid Osman Hulu


Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs verilmesi, kimsesiz, dul ve yetimlerin giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla dün, Atatürk Bulvarı numara 3 (AK Parti ilçe binası yanı) adresinde Yardım Kermesi düzenlendi.

Dün saat 12.00'de düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım ile Başkan Yardımcısı Sadullah Organ, SP İl Genel Meclisi Üyesi Fahrettin Bayraktar, SP Bursa Milletvekili Adayı Necmettin Çamlıdere, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Umuteli Sosyal Yardım Derneği Başkanı Rasim Solmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Kermesten elde edilen gelirle fakirlere ve gariplere yardım edilecek. Vakfımız dönem dönem hayırlı hizmetlerde aracılık ediyor. Özellikle önemli günlerde ve gecelerde güzel faaliyetler yapıyorlar. Allah kendilerinden razı olsun.  Burada özellikle yetimlerle ve ihtiyaç sahipleri ile alakalı kermes düzenliyorlar. Tüm ilçe halkımızı bu yardım  kermesine bekliyoruz" dedi.

Merkezi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından, ülke genelinde daha çok insana yardım elini uzatabilmek amacıyla bu yıl 53 il ve ilçede kermes açılışı yapılacağını ifade eden Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfının İnegöl Gönüllüsü Recep İhtiyar ise, "Her canlıya hizmet felsefesi ile kurulan vakfın, ülke genelinde bu yıl, Amasya, Ankara, Bartın, Bolu, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tokat ve Zonguldak illeri başta olmak üzere toplam 53 noktada Vakfın, hanımlar kolu olan Şefkat Gülleri tarafından kermes açılacak. Yıl içerisinde vakıf gönüllüsü bayanların el emeği göz nuru ile hazırladıkları eşyalar, işadamlarının yaptıkları ayni bağışlarla yapılan ve yapılacak olan bu kermeslerden elde edilecek gelir ile ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere yükseköğrenim, ortaöğrenim ve barınma bursu verilecek. Kimsesiz, dul ve yetimlerin yakacak, giyecek ve yiyecek ihtiyaçları karşılanacak. Fakir çocuklar sünnet ettirilecek. Sağlık kuruluşlarına, tıbbi cihaz, tefrişat ve benzeri konularda destek olunacak. Yaşlı, yatalak ve maddi imkanı olmayanlara sağlık taraması ve ilaç için maddi yardımla birlikte sıcak yemek yardımında bulunacak. Kermesimiz de bay, bayan, çocuk hazır giyim, ayakkabı, çeyiz, gıda, züccaciye, el sanatları, kırtasiye gibi birçok çeşit bulunuyor. 5 Haziran 2011 tarihine kadar her gün saat 09.00 ile 20.00 arasında izlenime açık kalacak olan Yardım Kermesimize tüm İnegöllü hayır severleri davet ediyoruz" diye konuştu.

Yapılan duanın ardından kurdele kesimi ile Yardım Kermesi izlenime açılarak, gezildi.

 

Editör: TE Bilişim