İnegöl Devlet Hastanesi’nde bazı branşlar da doktor sayısının yetersiz kalması nedeniyle hasta ile doktorlar karşı karşıya getirirken, vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor. Sayının yetersiz kaldığı branşlarda doktorlar aşırı yoğunluktan günde 100-150 hastaya bakmak zorunda kalırken, hastalar ise sıra almak için koridorlarda uzun kuyruklar oluşturuyor. Eski SSK hastanelerini andıran görüntüler ortaya çıkarken, vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.

İnegöl Devlet Hastanesinde uzun süredir yaşanan doktor yetersizliği sorunu bir türlü çözüme kavuşmadı. Özellikle Psikiyatri, Göz, Cildiye, Dahiliye ve Kulak Burun Boğaz bölümlerinde yaşanan doktor sıkıntısı bazı günlerde ise hat safhaya çıkıyor. Doktorların heyete gittiği veya izin aldığı günlerde poliklinik hizmeti neredeyse durma noktasına geliyor.

İSTİFA EDİYORLAR

Günde 40-50 arasında hasta bakması gereken doktorlar, bazı günlerde 100 ila 150 hastaya bakmak zorunda kalıyor. Aşırı iş yüküne ve strese dayanamayan bazı doktorlar istifa ederek, ya özel hastanelere gidiyor ya da özel muayenehane açıyor. Doktor sıkıntısının yaşandığı Devlet Hastanesinde istifalar sonucu doktor sayısında düşüş daha da artıyor. Bazı polikliniklerde ki hasta sayısının fazla olmasının ise, hastaların özellikle bazı doktorları tercih etmesinden kaynaklanıyor.

DOKTOR LAZIM

Hastane yetkilileri ise, ellerinden gelen hizmetin en iyisini yapmaya çalıştıklarını, sıkıntının bazı branşlarda ki doktor sayısının yetersizliğinden kaynaklandığını ifade ediyorlar.

DOKTOR YETİŞMİYOR

Doktor sıkıntısının sadece İnegöl’de değil, tüm Türkiye genelinde yaşandığı konuyla alakalı ise Sağlık Bakanlığı bir çalışma başlattığı öğrenildi. Özel hastanelerinin sayısının artması ve özellikle de bazı branşlarda doktor yetişmemesi bu sorunu iyice arttırdı. Bölge Milletvekillerinin konuyu Sağlık Bakanlığına iletmesine rağmen, Bakanlığın başlattığı çalışma sonucunda sorunun çözülmesi bekleniyor.

HASTANE YERİ ETKİLİYOR

Devlet Hastanesinin şehrin merkezinde olması hasta sayısının artmasına bir neden olarak görülüyor. Özellikle acil servisteki hasta sayısının artışının hastane yeri olması olarak belirtiliyor. ‘İş çıkış doktora görüneyim’, ‘İlaç yazdırayım’, ‘Başım ağrıyor’, ‘Dişim ağrıyor’, ‘Kırgınlık hissediyorum’ gibi şikayetlerle özellikle acil servise gelen hastalar nedeniyle aşırı yoğunluk yaşanıyor. Bu nedenle İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi, Türkiye genelinde en fazla hasta yoğunluğu olan hastaneler arasında yer alıyor.

BİRÇOK İLİ GERİDE BIRAKIYOR!

İnegöl Devlet Hastanesi, günlük yaklaşık 3 bin hastaya hizmet veriyor. Türkiye’nin insan odaklı hizmet veren ve en iyi yönetilen hastanelerinden birisi olan İnegöl Devlet Hastanesi, poliklinik hizmetlerinin yanı sıra Acil Serviste yaşanan yoğunlukla Türkiye genelinde birçok ili geride bırakıyor. Türkiye genelinde hasta yoğunluğu anlamında 30’ncu sırada olan İnegöl Devlet Hastanesi Bursa’da ise 2’nci sırada yer alıyor. Bebek, Anne Engelsiz Hastane unvanlarına sahip olan İnegöl Devlet Hastanesi, 2018 yılında ise polikliniklerde 650 bin, acil hizmetlerde ise 450 bin kişi olmak üzere toplamda 1 milyon 100 bin kişiye hizmet verdi. İnegöl Devlet Hastanesinde poliklinik hizmeti alarak ayakta tedavi gören hasta sayısının ortalaması yaklaşık 54 bin iken, Acil Serviste hizmeti alan aylık ortalama 37 bin 500’ü buluyor. Bu rakam ilçe nüfusunun 3’te birinden fazla kişinin her ay tedavi gördüğüne işaret ediyor.

Editör: TE Bilişim