BÜYÜK HİZMETLER YAPTIK

Dün saat 16.30’da Orhan-2 İnegöl Köftecisinde basın toplantısı düzenleyerek Aday Adaylığını açıklayan AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, “AK Parti de Milletvekilliği aday adaylığı süreci sona erdi. Birçok arkadaşımız, eşimiz dostumuz, parti teşkilatlarından aday olmayacağımla ilgili sorular soruyor ve telefonlar açıyorlardı. Bende Ankara’ya gideceğimi ve ondan sonra bu kararı vereceğimi ifade etmiştim. 2-3 gündür Ankara’daydım, yeni döndüm. Milletvekilliği Aday Adaylığı müracaatımı Ankara Genel Merkeze yaptım. Bursa İl Başkanımızı iki gün önce aradım, adaylık başvurusu yapmayı düşünürsem, Bursa’ya mı Ankara’ya mı yapmam gerektiğini sordum. İl Başkanımızda ‘mevcut veya geçmiş dönemlerde Milletvekilliği yapmış olan arkadaşlarımızın kendilerine takdiri bırakıyoruz’ dedi. Bende Genel Merkeze müracaatımı yaptım. Müracaattan sonra AK Parti İlçe Başkanımız Adem Demirel’i de aradım, kendisini de bilgilendirdim. Şimdi sizlerin aracılığıyla İnegöl kamuoyunu bilgilendirmek istedim. Bursa’da da 200’e yakın aday adaylığı müracaatından bahsediliyor. İnegöl’de de 10’a yakın aday adaylığı için başvuru yapan var. Dolayısıyla partimizin bu kadar adaylardan rağbet görüyor olması AK Parti’nin iktidara yakın durduğu, önümüzdeki genel seçimlerde yine tek başına iktidara geleceğinin önemli işaretlerinden birisi olarak görüyorum. Bende bu yolculukta kurucu ilçe Başkanı olarak ve 9 sene Bursa ve Bursa’nın bütün ilçelerine, İnegöl’e de çok büyük hizmetlere, doğalgaz, duble yol, hastane, Oylat yolu, Mobilya OSB, İşletme Fakültesi, Fen Lisesi, Öğretmen Lisesi gibi hizmetlere vesile olmuş kardeşiniz olarak, eğer listelerde yer bulursak, Genel Merkez takdirini bizden yana kullanırsa, Milletvekili seçilip, Bursa ve İnegöl’ü temsil etme şansı yakalarsak, aynı hizmetlere devam etmeye çalışacağız. Genel Merkez yapacağı listede takdirini farklı kullanırsa, biz yine AK Partiye hizmet etmeye, aday gösterilen arkadaşlarımıza en büyük destek vermeye, İnegöl’e de hizmet gelmesi için çalışmalara devam edeceğiz. İnegöl ve Bursa’dan bizi arayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Artık takdir Genel Merkezdedir” dedi.

ESKİ MİLLETVEKİLLERİ TEMAYÜLE GİRMEYECEK

Mevcut ya da geçmiş dönemlerde Milletvekilliği yapmış olan kişilerin temayül yoklamasına girmeyeceğini aktaran Kızılcıklı, “Dolayısıyla biz ön seçime girmeyeceğiz. Öyle bir çalışmanın içerisinde belki olmayacağız ama anladığım kadarıyla anket çalışmalarıyla ve diğer yoklamalarla genel merkez en son 7 Nisan’da bir belirleme yapacak. Yüksek Seçim Kuruluna listeyi teslim edecek. Bu seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. AK Partinin bu seçimlerde başarılı olması için arkadaşlarımızla çalışacağız. Aday adayı olan arkadaşlarıma çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

HALKIMIZIN BİZE OLAN SEVGİSİ BÜYÜK

Basın mensubunun, “Şansınızı nasıl görüyorsunuz” sorusuna Kızılcıklı, “Genel Merkezin takdiri nasıl olacak bilmiyorum. İki türlü düşünmek gerekiyor. Birincisi Genel Merkez, bu seçimlerde hazırlandığımız yolda hem parti hafızamızı yerinde tutmak için hem de seçim bölgelerinde sevilir gördüğü adayları tekrar listeye koyarak tecrübelerinden faydalanmak isteyebilir. Ama bunun haricinde birçok Milletvekili arkadaşımız meclise geldiler, daha farklı daha genç arkadaşlara yol açacağız diyebilirler. AK Parti bu seçimde en yüksek oyu almak isteyeceğine göre, anketlere önem vereceğini düşünüyorum. Anket yapılsın, Sedat Kızılcıklı’dan daha iyi çıkan arkadaşlarımız varsa, onların aday gösterilmesini isterim. Çünkü önemli olan partimizin en yüksek oyu almasıdır. Sedat Kızılcıklı önde çıkıyorsa, o zaman Sedat Kızılcıklı’yı aday göstersinler. Bu anlamda İnegöllü kardeşlerimizden destek bulacağımı tahmin ediyorum. Biz İnegöl’de bürokrasi, teşkilatımız, STK’larla tam bir uyum içerisinde çalıştık. Bu büyük hizmetleri hep bu uyum sayesinde yaptık. Bu uyumun devam edeceğini düşünüyorum. Halkımızın bize olan sevgisinin büyük olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ADAY GÖSTERİLMEZSEM?

Sedat Kızılcıklı, “Eğer bu seçimde de aday gösterilmezseniz vazgeçecek misiniz?” sorusuna, “Aday gösterilmezsem çok fazla siyaset yapmak içimden gelmez diye düşünmüyorum. Birileri artık bundan sonra davet et demediği sürece 2015 genel seçimlerinden sonra herhangi bir başvuru yapmayı düşünmem. ‘Gel seni şuraya aday yapalım’ demeleri halinde ancak o zaman başvuru yaparım” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim