23 Mayıs 2009 tarihi

23 Mayıs 2009 tarihinde Mesudiye mahallesinde meydana gelen olayda, bisikletle önünü kestiği eski ev sahibini kurşun yağmuruna tuttuğu iddia edilen kiracının yargılanmasına başlandı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam yaralamak" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık A.A.'nın yargılanmasına önceki gün başlandı. Ziynet eşyalarını çaldığını iddia ettiği eski ev sahibinin ailesini bisikletiyle arkalarından takip edip, kurşunu bitene kadar ateş ettikten sonra bıçakla saldırarak, iki kişiyi yaraladığı iddia edilen tutuklu sanık A.A., ilk duruşmaya katılmadı.

Olayın ardından vatandaşlar tarafından yakalanan sanık A.A.'yı dövdükleri iddia edilen ev sahibi A.T. ve Y.T. ise müşteki sanık olarak hakim karşısına çıktı.

Haklarındaki iddiaları yalanlayan A.T. ve Y.T. çifti, "Eski kiracımız olan A.A. bize hırsızlık yaptığımız yönünde iftira attı. Hakkımızda yaptığı müracaatından bir şey çıkmadı. Olay günü bizi takip ediyormuş. Bisikletiyle yolumuzu kesip küfrederek, kurşun yağdırmaya başladı. 5 el ateş etti. Silahı tutukluk yaptıktan sonra da kaçmaya başladı. Vatandaşlar tarafından yakalanan A.A., bu kez de bize elindeki bıçakla saldırdı. Ben kolumdan, oğlum Y.T. ise bacağından yaralandı. Biz eşimle birlikte ona hiç vurmadık. Ama oğlum Y.T. elindeki şişeyle ona vurdu. Biz mağduruz. Ve sanıktan şikayetçiyiz" diye konuştu.

Şahitleri dinleyen mahkeme, sanık A.A. ve müşteki sanık Y.T.'nin dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Editör: TE Bilişim