Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle bir çok sektör olduğu gibi evlilik müessesi de olumsuz etkilendi. Koronavirüsün ülkemizde yayılımının azalması amacıyla kapatılan düğün salonlarında düğün yapmak isteyen vatandaşlar evlilik tarihlerini ve resmi nikahlarını da ertelediler. 2020 yılında dünya evine girenlerin sayısında yüzde 10 oranında azalma yaşandı. Yabancı çiftlerde ise yüzde 19 oranında artış yaşandı.

MOBİLYALARINI ALDILAR

2020 yılında evlilik hayalleri kuran genç çiftler, birçok ev eşyasını alıp evini tamamlarken, koronavirüs nedeniyle evlilik tarihlerini ertelediler. Koronavirüsün yayılımının azalması amacıyla hükümet tarafından alınan kararlarla birlikte hafta içi kısmen, hafta sonu kesintisiz olmak üzere olan sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Bu yasaklar kapsamında virüsün yayılımının azalması amacıyla vatandaşların bir arada olmalarını önleyerek sektörlerin faaliyetlerine geçici olarak son verilmişti. Bu kapsamda düğün salonlarında düğün yapılması yasaklanmış, belediyelerin nikah dairelerinde az katılımla nikahların kıyılmasına hükmedilmişti. Türk kültürünün örf ve ananelerinin virüsün engellemesiyle dünyaevine girmek isteyen çiftler, resmi nikah ve düğün törenlerini ötelediler. Buna rağmen düğün törenlerini öteleyen bazı çiftler ise resmi nikah tarihlerini de ertelediler.

YÜZDE 10 ORANINDA AZALDI

2019 yılında İnegöl’de 2 bin 32 çift dünya evine girmişti. 2020 yılı başı itibariyle koronavirüsün ülkemizde yayılıma geçmesiyle birlikte, bir çok sektörün faaliyetine son verildi. Bu nedenle düğün salonlarında düğün cemiyetleri, yasaklanmıştı. Buna bağlı olarak 2020 yılında resmi nikah yaparak evlenenler de oldu, fakat bu rakamlarda yüzde 10 oranında azalma yaşandı. Pandemi nedeniyle 2020 yılında dünya evine giren çiftlerin sayısı 1830 oldu.

YABANCILAR YASAK DİNLEMEDİ!

İnegöl’de yabancı çiftlerin evlenme oranında ise artış yaşandı. 2019 yılında 236 yabancı çift dünya evine girdi. Bu oran 2020 yılında ise yüzde 19 oranında artarak 281’e yükseldi. Türk vatandaşlara göre, yabancıların evlenme oranlarındaki artış ise şaşırttı.

Editör: TE Bilişim