Kate Clow, Dernek yönetim kurulu üyesi ve Evliya Çelebi Yolunu ortaya çıkaran Caroline Finkel ve Dernek Müdürü Hüseyin Eryurt, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ensar Macit´te ziyarette hazır bulundular.

Kate Clow, Yalova´da başlayıp İznik, Yenişehir, İnegöl, Kütahya, Afyon ve Uşak´tan geçip Simav´da sona eren Evliya Çelebi Yolunun İnegöl sınırları içerisinde kalan kısmının Avrupa Birliği fonları ile iyileştirilmesi projesine verdiği destekten dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a teşekkür etti. Proje, Evliya Çelebi Yolunun St. Paul ve Likya Yolu ile birleştirilip, Avrupa standartlarında işaretlemenin yapılması ve yolların iyileştirilmesini amaçlıyor. Böylece, Yalova, Antalya ve Fethiye arasında tarihi yollardan kesintisiz olarak seyahat etme imkânı olacak. Proje kapsamında, Eğirdir Belediyesi, St. Paul Yolunun, Demre Belediyesi ise Likya Yolunun iyileştirilmesine destek vermektedir. Bu projenin bir parçası olarak, İngiltere´de başlayan, Fransa ve İsviçre´den geçip Roma´da biten Via Francigena Yolunun ve Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan´dan geçen Via Egnatia Yolunun, ülkemizdeki Evliya Çelebi, St. Paul ve Likya Yolları ile birleştirilmesi amaçlanmaktadır. Yine proje kapsamında, İtalya merkezli Via Francigena Birliği ile Kültür Rotaları Derneği arasında yapılan protokol sayesinde, ülkemizdeki bu tarihi yolların geliştirilip turizme kazandırılması, Avrupa ve Balkanlardan geçen tarihi yollar ile birleştirilmesi ve tüm dünyaya pazarlanması konusunda Türkiye ve İtalya arasında işbirliği yapılacak.

Avrupa´nın en meşhur tarihi yollarından biri olan ve Fransa´dan İspanya´ya giden Camino de Santiago Yolunun yılda 700 bin ziyaretçi çektiğini söyleyen Dernek Müdürü Hüseyin Eryurt, bu proje ile ülkemizdeki bu tarihi yolların Avrupa ve Asya´dan yürüyüş, bisiklet ve atlı gezi, gastronomi, termal, tarihsel ve kültürel amaçla gelen turistlerin cazibe merkezi olmasını beklendiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptıkları çalışmalardan dolayı Kültür Rotaları Derneği yönetimine teşekkür etti. Bacasız sanayi olan turizmin, mobilya, köfte ve ayçekirdeği ile ünlü ilçemizin yeni sektörü olacağını belirten Aktaş, “Yerel turistlere ilaveten böyle uluslar arası projeler ile de yurt dışından gelecek turistlerin ilçemizde turizmi daha da canlandıracaktır” dedi.

Başkan Alinur Aktaş, ziyaretlerinin bir hatırası olarak Kate Clow, Caroline Finkel ve Hüseyin Eryurt´a İnegöl´ü tasvir eden birer çini ve kahve takımı hediye etti.

 

 

Editör: TE Bilişim