İnegöl Mobilya İç Mekan Tasarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(TEMATİK) fabrika gibi okul haline geldi. 1 Milyon 700 Bin TL ciro yapan okulun öğrencileri, Antalya Alanya Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin uygulama otelinin odalarının mobilya de dekorasyon ürünlerini ürettiler. 1 ayda üretilen ürünler TIR'la Alanya'ya gönderildi. Montajını da Tematik lise öğrencileri yapacak.

Açıklama yapan İnegöl Mobilya İç Mekan Tasarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (TEMATİK) Müdürü Şenol Yoğurtçu, "Okulumuz İnegöl Mobilya İç Mekan Tasarım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Okulumuz 2020 yılından beri döner sermaye çalışmaktadır. 2020 yılı döner sermaye ciromuz 400 bin liraydı. 2021 yılında 1 milyon 700 bin lira döner sermaye cirosuna ulaştık. Yılsonu itibariyle 2 milyon 500 bin lira cirosuna ulaştık. Bu ciroyla Bursa’da 3’ncüyüz. İnegöl’de ise birinciyiz. İnegöl’ün toplam döner sermaye cirosu 3 milyon 700 bin lira. Bunun 2 milyon 500 bin lirası okulumuza ait. Okulumuz bakanlığımızda dahil olmak üzere, İnegöl ve Bursa çevresinde birçok okula, okul donatım malzemesi yapmakta. Bunun dışında birçok özel firmaya fason iş yapmaktayız. Bunlardan birisi de bu yıl ilk kez gerçekleştirdiğimiz Antalya Alanya Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin otel odalarıydı. 32 adet otel odası yaptık. Siparişlerimizi bir ay önce almıştık. Şuan itibariyle siparişlerimizi bitirdik. Alanya’ya şuanda TIR’ımız yüklenmekte. Bugün gece itibariyle TIR’ımız yola çıkacak. Yarın sabah orada olacak. Buradan da 4 kişilik öğretmen ekibiyle bizde yola çıkıyoruz. 3 gün içinde de Alanya’daki kurulumları tamamlayıp dönmeyi planlıyoruz. Öğrencilerimiz okulumuzun döner sermaye çalışmalarına yüzde 80-90 katılmaktadır. Döner sermaye çalışmalarında ki en büyük amacımız öğrencilerimizin daha fazla eğitim görmesi, daha fazla makinelerle çalışması ve öğrenme seviyelerini daha üst seviyelere taşımaktır. Bu amaçla okulumuzda döner sermaye çalışması yapıyoruz. Tabi öğrencilerimiz hem eğitim öğretim yaparken, aynı zamanda para da kazanıyorlar. Öğrencilerimizin şuan da aldıkları para çok küçümsenecek rakamlar değil. 2000 liranın üzerinde 3000 liraya yakın paralar kazanan öğrencilerimiz var. Tabi bu döner sermayeye katılım oranlarına göre aldıkları para da değişmektedir. Bu da öğrencilerimize eğitim öğretime katılmasını etkilemekte. Eğitim kalitesini biraz daha yukarıya çekmektedir." dedi.

Tematik Lise Öğrencisi Eren Kahraman ise, "Biz burada eğitim görüyoruz. Eğitim görürken de hem mesleğimizi öğreniyoruz hem de belirli dallarda çalışarak paramızı kazanıyoruz. Para kazandığımız içinde mutluyuz." dedi.

Editör: TE Bilişim