Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir dizi ziyarette bulunmak üzere Bursa'ya geldi. Ziyaret ettiği ilk yer Bursa Valiliği olan Koca, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Koca Bursa'da vaka sayısının 50'ye yakın olduğunu belirtirken, "Önümüzdeki günlerde Bursa'mızda da 0 sayısını göreceğiz" dedi.

İlk ziyaretini Bursa Valiliği'ne gerçekleştiren Fahrettin Koca, Bursa Valisi Yakup Canbolat'ı ziyaret etti. Sonrası valilik binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuşmasından satır başları şu şekildeydi;

Sağlık hizmetlerimizin kapsamlı bir değerlendirmesini yapmak, yatırımları değerlendirmek ve sağlık çalışanlarımızla buluşmak üzere yeşil Bursa'dayız.

"İLK GÜNDEM İHTİYAÇLAR"

Sayın Valimizle yaptığımız görüşmede sağlık alanındaki ihtiyaçlarımız önceliğimiz oldu. Hayata geçirdiğimiz Şehir Hastanesi yükü omzumuzdan aldı, pandemi döneminde büyük kolaylık sağladı. Çekirge Devlet Hastanesini ve Harmancık Hastanesini 2023 yılında hayata geçireceğiz. Bursa'da sağlık ordumuz bu yıl toplamda 28 bin 15 kişiye ulaşmış durumda. Nitelikli insan kaynağımızı 20 yılda 4 kattan fazla arttırmış durumdayız.

"YÜK 4 KAT HAFİFLEDİ"

Dünya gündemini 2 yıldır esir alan koronavirüs salgını hala gündemimizde olsa da artık sorun teşkil etmiyor. Artık daha güvendeyiz çünkü aşımız ve ilacımız var. Bu hafta toplanacak olan Bilim Kurulumuzda tedbirleri ve gündemi ele alacağız. Sanıyorum ki bu toplantı en önemli toplantılardan olacaktır. Salgın her geçen gün gündemimizden çıkmaya başladı. Son 2 buçuk yıldan bu yana en düşük sayıya ulaştık. Salgının giderek gündemimizden çıktığını bazı illerde covid birimlerinin kapandığını vatandaşlarımızın kendi izolasyonunu sağlayarak kendini koruduğunu söyleyebilirim. Önümüzdeki dönem kısıtlamalarla değil kişisel tedbirlerin devreye gireceği bir döneme gireceğiz. Omicron öncesi hastane yükümüz 4 katı daha az durumda.

"TUS BUGÜN AÇIKLANABİLİR"

Tıpta Uzmanlık sınavında, Sağlık Bakanlığı kadroları üzerindeki adaletsiz durumu düzenlemek için Cumhurbaşkanımızın da imzasıyla bir kanun yürülüğe girdi. Biz bu yasanın geçmesini bekledik. Sonuçları bugün ÖSYM'nin açıklamasını bekliyoruz.

"BURSA'DA VAKA SAYISI"

20 ilde vaka sayısı sıfır. Bursa'da şu an 50'ye yakın kovid hastamız var. Kovid, Bursa'mızdan da giderek uzaklaşıyor ve sıfıra doğru iniyor.

Editör: TE Bilişim