Belediyesi Mart ayı Belediye Meclis Toplantısı, 16´sı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olmak üzere 26 gündem, 2´si takrir toplam 28 maddenin görüşülmesi ile gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi´nin Şubat ayı süresince hayata geçirdikleri faaliyetlerin sinevizyon eşliğinde gösterime sunulması ve Belediye bünyesinde özverili bir şekilde çalışan 3 personelin ödüllendirilmesi ile başlayan meclis toplantısı, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 16 maddenin görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesi ile devam etti.

ARSA SATIŞINA GRUP OLARAK RET OYU VERİYORUZ

Muhtelif mahallelerde ihale ile parsel satışı konusunun görüşülmesi üzerinde söz alan MHP Grubu Sözcüsü İsmail Karaman, “Belediyenin durağan varlıklarının satılması konusunda tavrımız satılması yönünde olmuştur. Fakat bu satışlar özellikle arsa satışları zamansız ya da dağınık zamanlarda gelmektedir. İnegöl´ümüzün son yıllarda en büyük sorunu haline gelen trafik ve otopark sorunu gerçeğimiz var. Kamulaştırma konusunda bugüne kadar hiçbir şey yapamadık. Çok hantal kaldık. Sorunlar bizim sorunlarımız ve bu sorunları bizim çözmemiz gerekiyor. Bundan sonraki satışları otopark sorununu kaldırmak açısından, mahallelerde cep otoparkı oluşturulması konusunda bu tür satışlar yerine takas usulü kamulaştırmalar şeklinde gerçekleştirilmesini öneriyor, arsa satışına grup olarak ret oyu veriyoruz. İnegöl´ün kötü imajı olan bu soruna bir nebze çözüm bulabiliriz” şeklinde konuştu.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise, “Bizde mahalle içerisinde bu tür yerleri mümkün olduğu kadar takaslarla otopark alanına dönüştürüyoruz ama bunlar genellikle vatandaşlardan gelen talepler üzerine oluyor. Mesela Mesudiye´de arada kalan bir parsel var, elimizde atıl durumda olduğu için bunu satıyoruz. Başka sebeplerden dolayı olan yerler de var” dedi.

Konuşmaların ardından görüşülen madde MHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

İNEGÖL SİMGESİNİ ARAMAYACAK

İnegöl Kent Konseyi tarafından önerilen “İnegöl Simgesini Arıyor” yarışması geçtiğimiz ay meclis kararı ile komisyona havale edilmişti. Konu Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi´nde yapılan komisyon toplantısında uygun olmadığına karar verilerek reddedildi.

ÜÇ YENİ ARAÇ ALINIYOR

Spor İşleri Müdürlüğü´ne otobüs alımı konusunun görüşüldüğü madde üzerinde konuşan Yel, “İnegöl´ümüzde bazen öyle oluyor ki, okul takımlarımız, amatör kulüp takımlarımız Bursa´yı Türkiye´de temsil ediyorlar. Bunlarda çeşitli illerde yapılacak olan şampiyonalara katılmak üzere bizden araç talebinde bulunuyorlar. Mevcut araçlarımızla yardımcı olmaya çalışıyorsak da, dönem dönem sıkıntı yaşıyoruz. Spor İşleri Müdürlüğümüz bu konuda bizden araç talebinde bulundu. Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimiz ilçemizin haklarını savunmak üzere orada bulunuyorlar. Her komisyonda İnegöl´den arkadaşlarımız var. Orada muhalefet yok, İnegöl´ümüze ne kadar faydalı oluruz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Mecliste bir ilçeye çöp arabası verildiğini duyduğumuzda ‘bizde istiyoruz´ diyoruz. Bizim görevimiz Bursa´da İnegöl´ün faydasına çalışmaktır. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, İnegölspor´umuza 46 kişilik otobüs tahsis etmişti. Büyükşehir´deki çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TEŞEKKÜRÜ HAK ETTİĞİMİZİ GÖRÜYORUZ

Söz alan İsmail Karaman, “Bundan bir yıl önce MHP Grubu adına Büyükşehir´den 1 adet otobüsü İnegölspor için, 2 adet de küçük otobüs alınmasını önermiştim. Önerge reddedildi. Belediye Başkanımızın spora ve sporcuya verdiği önemi anlatarak, İnegöl´ün yan ilçelerden ayrı tutulması gerektiğini belirterek, bu önergeyi sunmuştuk. Ama maalesef bir muhalefet ile reddedilmişti. Şimdi görüyoruz ki bizim 1,5 yıl önce verdiğimiz önerge İnegöl´de otobüs alımı olarak karşımıza çıkıyor. Biz evet diyoruz ama burada İnegöl´ümüze küçük de olsa bir zararları olduğunu arkadaşlarımıza hatırlatmak istiyoruz. Biz muhalefetteki bir grup olarak verdiğimiz önergeyi sizin karşı çıkmanızı doğru bulmadık. Şimdi baktığımızda teşekkürü hak ettiğimizi görüyoruz. Biz bu önergeyi sunarken İnegöl´ün diğer 16 ilçe ile bir tutulmaması gerektiğini düşünüyorduk” diye konuştu.

17 İLÇENİN İHTİYACINA GÖRE YAPMAK ZORUNDAYIZ

AK Parti Belediye Meclis üyesi Berat Ertopuz ise, “Araçlar, projeler dönemlerle ilgilidir. Bursa´nın 17 ilçesi var. İlçelerden İnegöl ile alakalı otobüsü kabul ettiğimizde arkadan 16 tane daha ilçe bu müracaatta bulunuyorlar. Biz komisyonlarda gelen talepleri 17 ilçenin ihtiyacına göre yapmak zorundayız. Aksi takdirde birine verdiğimizde diğerine de vermek zorunda kalıyoruz. O günkü şartlarda İnegöl´deki araç sayısı İnegöl´e yetiyordu. 1,5 sene içerisinde kulüp sayılarımızın artması bir araç alımını hasıl etti. Bütçeye de konulduğundan dolayı bu araç İnegöl Belediyesi tarafından satın alınır hale gelmiş. İnegöl´ümüze şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Spor İşleri Müdürlüğü´ne 29+1 kişilik otobüs alımı maddesi, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

İNEGÖL´DE ÇOK TAKDİR TOPLAYAN BİR HİZMET

Dağ köylerine hizmet götürülebilmesi açısından 4x4 panelvan cenaze aracı alınmasının görüşüldüğü gündem maddesi esnasında konuşan Başkan Vekili Turgay Yel, “Cenaze Defin Hizmetleri Müdürlüğümüzün bir hizmeti var. Allah tüm geçmişlerimize rahmet etsin. Bu İnegöl´de çok takdir toplayan bir hizmet. Bu da hizmetin biraz daha seri olması için dağ köylerinden gelen talepleri karşılayabilmek hususunda cenazenin burada yıkanması, kefenlenmesi, tekrar köyüne götürülmesi araçlarla oluşacak bir konudur. İnegöl´de ortalama ölü sayımız günlük 5-6 civarında. Bunlara hizmet gerekiyor. Bu bakımda Mezarlık ve Defin Hizmetleri Müdürlüğümüz zorlanmaktadırlar” dedi.

Mezarlık ve Defin Hizmetleri Müdürlüğü´nün araç alım isteği oybirliği ile kabul edildi.

HUZUREVİNE YENİ ARAÇ

Belediye Huzurevi Müdürlüğü´ne alınması istenilen 11+1 minibüsün mecliste görüşülmesi esnasında konuşan Turgay Yel, “Huzurevimiz Yenice´de hizmetine devam ediyor. İnegöl´deki yer boş durumda. Açılışını Sosyal Hizmetler Bakanımızın teşrifiyle yapacağız. Huzurevi Yenice´ye gidince yemek dağıtımı, nakil ve benzeri konularda sıkıntılar başladı. Bu noktada Huzurevi Müdürümüzün talebi olan bir araca ihtiyaç var” dedi.

Huzurevi Müdürlüğü´nün araç alımı ile ilgili talebi meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

SEMPOZYUMA KATKI SUNANLARA FAHRİ HEMŞERİLİK PAYESİ

14-16 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen Uluslar arası Tarih ve Kültür Sempozyumuna iştirak eden başta Kaymakam Ali Akça olmak üzere tüm katılımcılara fahri hemşerilik payesi ve beratı verilmesi maddesinin görüşülmesi esnasında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Ekim ayı içerisinde yaptığımız İnegöl Kültür ve Tarihi sempozyumu vardı. Bu sempozyumda ağırlıklı olarak akademisyenlerin şehrimizle ilgili hazırlayıp sundukları bildiriler vardı. Bunları dinledik. Beraberinde şimdi kitap haline dönüştürerek, şehrimizde basılı kaynak oluşturacağız. Sempozyumlarla ilgili böyle bir usul var. Daha önce çalıştaylar vardı ama sempozyum formatında bir program yoktu. Usül olarak İnegöl´le ilgili yaptıkları hazırlıktan dolayı ve şehrin dışında da turizm elçisi ve İnegöl gönüllüsü gibi insanların sayısını artırmak adına böyle bir berat verilmesinin hoş olacağını düşündük. Meclisimize takdim ediyoruz. 51 kişinin tamamını ayırmaksızın İnegöl beratı, İnegöl payesi vererek kendilerini onurlandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından İnegöl Kültür ve Tarih sempozyumunda görev alan 51 kişiye fahri hemşerilik payesi ve beratı verilmesi meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim