İnegöl Fenerbahçelil

İnegöl Fenerbahçeliler Derneğinin, İnegöl’e bağlı  Hamamlı Köyünde yaptırdığı  ‘İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Hamamlı Köyü İlköğretim Okulu’ dün sabah saat 10.00’da düzenlenen törenle 2009-2010 eğitim öğretim yılına başladı.

Bir anasınıfı, bir bilgisayar laboratuarı, 6 sınıf olmak üzere 8 dersliğe sahip okulun hizmete açılışı ile ilgili törene, İnegöl Belediyesi eski Başkanlarından İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Başkan Yardımcısı Cemal Arık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile Şube Müdürü Tahsin Çetinkaya, eğitim ve sağlık alanında önemli katkıları bulunan hayırsever İşadamı Muzaffer Samda, İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Refik Tabakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Hamamlı Köyü Muhtarı Recep Ötünmek ile öğrenciler ve öğrenci velileri katıldılar.

Törenin açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, bu törenin okulun tamamlandığını ve öğrencilerin eğitim öğretime başladığını gösterir bir program olduğunu, asıl açılışın ilerleyen günlerde üst düzey protokolün de katılımıyla gerçekleştirileceğini söyledi.

Mehmet Baştürk, “Aşağı yukarı sekiz on yıldan beri Hamamlı İlköğretim Okulu burada binası çökmüş, bayrak direği adeta ‘bizi niye yalnız bıraktınız’ dercesine yana yatmış, darılmış bir biçimdeydi. Amacımız, Türk Bayrağının dik durması. Ay yıldızlı bayrağımızın semalarda 24 saat dalgalanması uğruna bu okul yapıldı. Bu okul yapılırken de Hamamlı köyündeki yavrularımız başka köylere gitmesin, kendi köyünde, kendi okulunda eğitim görsün istedik. Bu açılışı okulun açılış töreni olarak değerlendirmeyin. Hayırseverlerimiz okulumuzu ziyaret ettiler. Bakalım hala bir eksikliği var mıdır diye bakıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak binanın iç donanımı bize ait. Gerek binayı yaptıran hayırsever kuruluşumuz İnegöl Fenerbahçeliler Derneği gerekse Milli Eğitim Müdürlülüğü olarak biz, burada bir tek toplu iğne ihtiyacı kalmayacak şekilde donanımlarımızı yapıyoruz” diyerek, Hamamlı Köyü sakinlerinden çocuklarını başka köylere değil, kendi köylerindeki okullarına göndermelerini rica etti.

2009-2010 eğitim öğretim yılının Hamamlı Köyüne hayırlı uğurlu olmasını dileyen İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Refik Tabakoğlu’da konuşmasında, “Bu güzel eseri siz Hamamlı Köylülere İnegöl Fenerbahçeliler Derneği olarak hediye ediyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye’nin hiçbir yerinde bir spor kulübü derneğinin böyle bir eseri yok. Bu eseri ilk defa İnegöl Fenerbahçeliler Derneği olarak küçük evlatlarımızın okuyup, büyüyüp ülkeye, vatana, millete faydalı insanlar yetişebilmesi düşüncesiyle meydana çıkardık. Bu yaptığımız işle gurur duyuyoruz. İnanın son derece mutluyuz. Bu eseri yaparken cidden yorulduk. Eksik olmasınlar Milli Eğitim Müdürümüz, diğer hayırseverler, köy muhtarımız ve tüm Fenerbahçe taraftarları bize elinden gelen bütün desteği yaptılar” şeklinde konuşarak emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Konuşmasının ardından İnegöl Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Refik Tabakoğlu’na okulun öğrencileri tarafından çiçek hediye edildi. Daha sonra ise, 38 ilköğretim 14 anasınıfı öğrencisiyle eğitim öğretime başlayan okulun sınıfları gezilerek, hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim