16-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde, birbirinden ünlü sanatçıların yanı sıra, yurtdışından gelen ekiplerde folklor gösterilerini sunacaklar. 1988 yılından beri İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen festivale tüm ilçe halkını davet eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Kentimiz, ulusal ve uluslararası düzeyde sosyal ve kültürel etkinliklerle de bu yerini perçinlemektedir. Bu etkinliklerimizden en önemli ve en büyüklerinden biri olan İnegöl Kültür Sanat Festivali, şehrimizin gururu oldu. 1988 yılında başlayan organizasyonun bu yıl 26. durağına gelmiş bulunuyoruz. Farklı kültürleri buluşturan, uzakları yakınlaştıran festivalimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeşlik ve barış mesajlarını İnegöl’den dünyaya ulaştıracak. Festivalin her yıl daha da görkemli hale gelmesi için, İnegöl Kültür Sanat Komisyonu başta olmak üzere tüm ekiplerimiz özveriyle çabalamaktadır" dedi.

Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin, bu yıl 16-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini aktaran Başkan Alinur Aktaş, "Festivalimiz kapsamında 25 Ağustos’a kadar birbirinden değerli sanatçıları İnegöl’de sevenleriyle buluşturacağız. Festival süresince İnegöl’ün onlarca noktasında birçok etkinlik gerçekleşecek olup, İnegöl 10 gün boyunca dolu dolu etkinlikler yaşayacak. Ünlü sanatçıların konserleri, sokak etkinlikleri, şenlikler, müzik etkinlikleri, spor müsabakaları, yurt dışından gelecek özel ekiplerin gösterileri ile birbirinden renkli görüntülere sahne olacak. Festival kapsamındaki bütün etkinlikler, halka açık ve ücretsiz olacaktır. Festivalde yer alan sanatçılar sayesinde İnegöl’de her gün farklı bir nefes alma fırsatı bulacağız" diye konuştu.

26'ncı Uluslararası İnegöl Kültür Sanat Festivalinin, 16 Ağustos Cuma günü (bugün) saat 18.30’da İnegöl AVM önünden kortej yürüyüşüyle start alacağını belirten Aktaş, "Bu sene, kentimizden katılan kültür derneklerimizin yanı sıra, Azerbaycan Cumhuriyeti, Bosna Hersek Cumhuriyeti, Bulgaristan Cumhuriyeti, Gürcistan Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova Prizen (gösteri), Makedonya Cumhuriyeti, Romanya Cumhuriyeti, Ukrayna ve Kosova Birlik Türk Halk Dansları Derneği festivalimize renk katacaktır. Her kesimin beklentilerine cevap vereceğini düşündüğümüz, Uluslar arası Kültür Sanat Festivalimizde efsaneler konseri ile İnegöl’ümüzün yetiştirdiği isimlerden biri olan Nuri Şekerciler ile Naci Memiş sahne alacak. TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği ses sanatçısı Özgür Eren, Ayna grubunun kurucusu ve solisti Erhan Güleryüz ve halkımızın gönlüne taht kurmuş Ferhat Göçer’i ilçe halkımızla buluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim