FESTİVAL TARİHİ BELLİ OLDU

İnegöl Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslar arası Kültür Sanat Festivali tarihleri belli oldu. Kardeş şehirlerin folklor ekiplerinin renk katacağı festival 15-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl İsrail´in Gazze´ye düzenlediği saldırı nedeniyle iptal edilen Uluslar arası Kültür Sanat Festivalinin bu yıl düzenlenecek 28´ncisinin, geçtiğimiz yıl iptal edilen tarihler olan 15-22 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılmasına karar verildi. İsrail´in 7 Temmuz 2014 tarihinde Gazze´ye yönelik başlattığı saldırılar nedeniyle önce Ramazan Sokağındaki Orhan Hakalmaz konserini iptal eden İnegöl Belediyesi, 15-22 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Uluslar arası Kültür Sanat Festivalini de tamamen iptal etmişti.

TARİH BELİRLENDİ

İnegöl Belediyesi bu yıl düzenleyeceği festival için çalışmalara başlarken, 15-22 Ağustos tarihlerini kapsayacak festivalin içeriği konusunda programlar hazırlanıyor. Tarihin belli olmasıyla beraber İnegöl Belediyesi Gençlik Merkezi yetkililerinden konuyla alakalı aldığımız bilgilere göre, şu an sadece festival tarihinin belli olduğu, festivalin içeriğinin önümüzdeki günlerde toplanacak Kültür Komisyonu tarafından belirleneceği öğrenildi.

27´Mİ, 28´Mİ?

Festivalin kaç yıldır yapıldığı ise halen tartışılıyor. Geçtiğimiz yıl sadece spor müsabakaları yapılan, diğer etkinlikleri iptal edilen festivalin bu yıl 27´ncisi mi yoksa 28´ncisi mi olacağı hazırlanacak afişlerle belli olacak.

KARDEŞ ŞEHİRLER GELECEK

Geçen yıllarda olduğu gibi Kortej Yürüyüşü ile start alması düşünülen festivale, İnegöl´ün kardeş şehirlerin Halk Dansları toplulukları ile farklı ülkelerden yabancı grupların gelmesi bekleniyor.

 

Editör: TE Bilişim