İnegöl Emniyet Müdürlüğünde görevli iki Komiser, bir Başpolis ve bir Komiser ile Bölge Trafik İstasyon Amiri görevden alındı-

İnegöl´de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Bursa ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin soruşturmayı yürüten Savcının talimatı ile yaptığı son operasyonda Yargı, Emniyet ve Diyanete bağlı kurumlardan son sayıda kişi gözaltına alındı, görevlerinden uzaklaştırıldı.

ELELE GÖZALTINA ALINDILAR

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan 648 Hakim ve Savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Geçici olarak görevden uzaklaştırılan ve haklarında soruşturma başlatılan 648 Hakim ve Savcı hakkında bulundukları Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından gözaltı kararı çıkarıldı. İnegöl´de geçtiğimiz haftalarda yapılan operasyon kapsamında iki Hakim ile iki Savcı gözaltına alınarak çıkarıldıkları Mahkemece tutuklanmışlardı. Önceki gün çıkan gözaltı kararı sonucunda, İnegöl Adliyesinde görevli Hakim B.Z. ile eşi Savcı E.Z. gözaltına alındı. Ayrıca, İnegöl Adalet Sarayının sorumluluğundaki Yenişehir Adliye Sarayında görevli Hakim A.K.´de bu kapsamda gözaltına alındı. İnegöl ve Yenişehir´de görevli iki Hakim ile bir Savcının İnegöl Adliye Sarayında sorgulamaları yapıldı. Sorgulamaları tamamlanan iki Hakim ile bir Savcı, Bursa Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İnegöl Adliyesinden polis kontrolünde çıkarılan İnegöl Adliyesinde görevli Hakim B.Z. ile eşi Savcı E.Z, el ele tutuşarak araca bindiler. Gözaltına alınan yargı mensupları polis aracıyla Bursa İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler.

Öte yandan, İnegöl Cumhuriyet Savcısı U.G. hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

4 RÜTBELİ EMNİYET MENSUBU AÇIĞA ALINDI

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında İnegöl Emniyet Müdürlüğünde görevli 4 rütbeli polisin açığa alındığı belirtildi. Operasyonlarda geçtiğimiz haftalarda aralarında iki Komiserinde bulunduğu 8 polis memuru görevden alınmıştı. Emniyetteki ikinci dalgada İnegöl Emniyet Müdürlüğünde görevli iki Komiser, bir Başpolis ile bir Komiser ve Bölge Trafik İstasyon Amirinin görevden alındığı öğrenildi.

AĞABEYİ VE ABLA SORGUDA

Öte yandan, Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması operasyonları kapsamında örgüt ile bağlantılı İnegöl´deki dershanelerin ağabeyi ve ablası olduğu iddia edilen karı-koca öğretmenin sorguları sürüyor.

15 Temmuz´daki darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de başlayan FETÖ terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar hız kesmeden sürüyor. Cumhuriyet Savcılığının talimatı üzerine harekete geçen Bursa ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İnegöl´de faaliyet gösteren örgüt ile bağlantılı dershanelerden sorumlu oldukları iddiası ile öğretmenler O.M. ile eşi G.M´yi gözaltına aldılar. İnegöl´deki örgüt bağlantılı dershanelerin ağabeyi olduğu iddia edilen O.M.´nin İnegöl´deki Dershane de Müdürlük yaptığı, ardından Gürcistan´da giderek buradaki cemaat bağlantılı okullarda görev yaptığı öğrenilirken, eşi G.M.´nin de söz konusu dershanelerde öğretmenlik yaptığı ve dershanelerden sorumlu abla olduğu belirtildi. Önceki gün sabah saatlerinde gözaltına alınan Öğretmen karı-kocanın Emniyetteki sorguları devam ediyor

Editör: TE Bilişim