CİDDİ ANLAMDA ÜRETİM YAPIYORUZ

Cerrah Mahallesinde Fidan üreticiliği yapan Mehmet Ergene, “İnegöl, tarım olarak çok bereketli topraklara sahip. Meyve fidancılığı üretimi yapıyoruz. Türkiye’nin mobilya başkenti İnegöl, aynı zamanda fidancılıkta da başkenttir. İnegöl fidancılık da iyi olmasının nedeni, topraklarımızın gerçekten verimli olmasıdır. 4 mevsimi dolu dolu yaşıyoruz. İnegöl’de ciddi anlamda üretim yapıyoruz” dedi.

9 ÜLKEYE İHRAC EDİLİYOR

Çok önemli 8 ülkeye fidan ve çöğür ihracatının yapıldığı aktaran Ergene, “Kazakistan, Özbekistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Kosova, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Azerbaycan olmak üzere 9 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yurtdışına ihraç ettiğimiz ürünlerimiz, bizi kurtardı. İyi paralara satıyoruz” diye konuştu.

MARKAYIZ

Ergene, fidancılıkta Bursa genelinin yanı sıra İnegöl’ün, Türkiye’de üretim anlamında birinci sırada olduğunu belirtti.

38 MİLYON FİDAN

Cerrah Mahallesindeki fidan ve çöğür üretiminden bahseden Ergene, “Yıllık 8 milyon aşılı fidan, 30 milyon ise çöğür üretimi yapıyoruz. Bu yıl ürettiğimiz ürünlerimizin hasadına başladık. İhracatını da yapıyoruz. 30 çeşit şeftali fidanı, 10 çeşit elma, 10 çeşit armut, erik, kiraz, ayva, döngel, vişne fidan çeşitlerini üretiyoruz. Patentli ürünlerimiz bunlar” ifadelerini kullandı.

40 MİLYON DOLAR GELİR

Ergene, ihracatla birlikte yaklaşık 40 milyon dolar gelir elde edildiğini de sözlerine ekledi.

AZEBAYCAN’A İHRACAT

Ergene, bu yıl ki ilk ihracatın Azerbaycan’a yapıldığını kaydetti.

HEDEF 15 ÜLKE

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “İnegöl bir sanayi ve mobilya şehri. Aynı zamanda da bir tarım şehri. Fidancılık ve çöğürde de ileri bir seviyedeyiz. İnegöl’de Cerrah mahallemizde 30 milyon çöğür, 8 milyon fidan üretimi yapılıyor. İhracatla birlikte 40 milyon dolar civarında bir gelir sağlanıyor. Fidancılıkta da gururluyuz. Her şeyin en iyisini yapan İnegöl’üz biliyorsunuz. 9 ülkeye ihraç ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz ihracatta ülke sayımızı 15’e çıkarmak. Tüm çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim