İnegöl Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan personelin kurumuna ve İnegöl’e katkı sağlaması adına Ocak 2018’de başlatılan Fikir Gölüne gelen bir proje İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar ortaya konulabilirin en güzel örneği olan uygulama sonucunda Alanyurt Bağlar Caddesi ile Alanyurt Semt Pazarı arasındaki metruk arsa üzerinde oluşturulan otopark ile vatandaşlar gönül rahatlığıyla Pazar alışverişlerini yapmaya başladılar.

FİKİR GÖLÜ DEĞER KATIYOR

Hayata geçirilen uygulama hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Yeni nesil belediyeciliğin en önemli parametrelerinden biri hiç şüphesiz kurum içinde çalışan personelin fikirlerini öne çıkarma. Bu noktada bizlerde yeniliğin vazgeçilmez olduğu günümüzde, bu kültürü kurum içerisinde oluşturabilmek amacı ile İnegöl Belediyesi bünyesinde çalışmakta olan personelimizin kurumumuza katkı sağlayacağına inandıkları fikir ve düşüncelerini üst yönetime direk olarak sunmalarına olanak sağlayan ve yeni bir kurum içi yapılanma düzeni olarak Fikir Gölü Projesini Ocak 2018 tarihinde başlattık. Uygulamanın hayata geçmesiyle de belediye personelimizden epey sayıda fikir elimize ulaştı. Tüm bu çabalarımız İnegöl’ü daha iyi yerlere getirmek ve gönülden bağlı olduğumuz İnegöl’ün daha yaşanabilir bir şehre dönüşmesini sağlamaktır” dedi.

“FİKİR GÖLÜ; YAŞADIĞIN ŞEHRE FARKLI BİR GÖZLE BAKMANIN YANSIMASI”

Belediye hizmetlerine yeni bir pencere açacak ve İnegöl’e artı bir değer katacak Fikir Gölü Projesinin meyvelerini almaya başladıklarını belirten Taban, “Personelimizden hem kurum içi hem de İnegöl’e farkındalık ortaya koyacak fikirlerin gelmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Çalıştığın yere sahip çıkma ve değer katma ile yaşadığın şehre farklı bir gözle bakmanın bir yansıması olan fikir gölüne gelen örnek fikir projelerini bildiğiniz gibi Nisan ayındaki belediye meclis toplantımızda da ödüllendirmiştik” şeklinde konuştu.

KÜÇÜK DOKUNUŞLAR İLE BÜYÜK FARKINDALIKLAR

“Bir işi en iyi yapan bilir ilkesi ile belediyenin ve İnegöl için üretilen fikirlerin tamamı fikir gölü projesi kapsamında değerlendirilmektedir” diyen Taban, “Bu kapsamda kurum içerisinde görev yapan bir belediye personelimizin Fikir Gölüne ulaştırdığı fikri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Personelimizin bizlere ilettiği ve tarafımızdan uygun görünen fikir hakkında bilgi vermek gerekirse; Salı günleri kurulan Alanyurt Pazarına alışverişe gelen vatandaşlarımız araçlarının parklanmasında büyük sorunlar yaşıyordu. Bu konuda bizlere yer sıkışıklığı yüzünden defaatle şikayetler gelmişti. Bu trafik karmaşasına çözüm ise belediye personelimizden geldi. Gerek esnafa ait ve gerekse pazara alışveriş için gelen vatandaşların park yeri bulmakta zorluk çekmeleri konusuna çözüm bulmak adına belediye personelimiz fikir gölüne bu konu hakkında bir çözüm önerisinde bulundu. Verilen çözüm önerisi belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek, park yeri yapılması düşünülen yerin sahibine ulaşılarak, arsa sahibinden gerekli muvaffakiyet alınarak, alanda gerekli çalışmanın yapılması için konu Fen İşleri Müdürlüğüne iletildi. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucunda bölge trafik konusunda bir rahatlama yaşarken, ayrıca salı günü kurulan Alanyurt Semt pazarından istifa eden vatandaşların gönül rahatlığı ile alışverişlerine imkan sağlayan örnek bir uygulamanın da hayata geçirilmesi sağlanmıştır. Alanyurt Bağlar Caddesi ile Alanyurt Semt Pazarı arasındaki metruk arsa üzerinde oluşturulan geçici otopark ile vatandaşlar gönül rahatlığıyla Pazar alışverişlerini yapmaya başladılar. Şehir hayatına çözüm getiren bu uygulama küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar ortaya koymanın en güzel örneğidir.”

Taban son olarak, “Gönülden bağlı olduğumuz İnegöl’ümüzü daha da güzel bir noktaya taşıyacağına yürekten inandığımız Fikir Gölüne değer katan tüm belediye personelimizi yürekten kutlar, İnegöl için tüm dinamiklerimizle dur durak bilmeden hizmet edeceğimizi bir kez daha buradan belirtiyorum” dedi. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim