Türkçü Turancı Gençlik Hareketi İnegöl Şube Başkanı Fırat Akten yaptığı açıklamada, 10 Ağustos 2014 Pazar günü seçmenlerin, 12. Cumhurbaşkanını seçmek üzere sandık başına gideceklerini ve demokratik hakkını kullanarak bir tercihte bulunacaklarını belirterek, halkın ilk kez kendi seçimini kendi yapacağı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP, CHP ve BBP'nin Çatı Adayı,  eski İslam Birliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ve HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş olmak üzere 3 adayın olduğunu söyledi.

SEÇİMİ BOYKOT ETME KARARI ALANLARA REST ÇEKİYORUZ

Renkli ve iki aday arasında geçeceği öngörülen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Tayyip Erdoğan ve Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan birisinin Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçileceğini ileri süren Fırat Akten,  “Türkçü Turancı Gençlik Hareketi olarak Selahattin Demirtaş haricindeki iki adayımıza da başarılar diliyoruz.  Kamuoyunun da takip ettiği üzere, Türkçü Turancı Gençlik Hareketi Genel Merkezi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeyeceğini açıklayarak, seçimleri boykot kararı almıştır. Genel Başkan Caner Kara, 'Türkçü Aday yoksa, oy da yok' diyerek, bir kampanya başlatmış ve Türk Milletine sandığa gitmeme çağrısında bulunmuştur.  Bu Çağrıya, Türkiye de 70 il ve ilçe teşkilatı destek vermiş sadece İnegöl teşkilatı olarak bizler karşı çıkmış bulunuyoruz. Türkçü Turancı Gençlik Hareketi İnegöl Şube Başkanı ve Türkçülüğün Bilge Lideri Hüseyin Nihal Atsız'ın İnegöl uç beyi olarak, Genel Başkan Caner Kara ve kedisi gibi seçimleri boykot etme kararı alanlara rest çekiyor, seçimler de oy kullanacağımızı ve oyumuzu da Çatı Aday Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na vereceğimizi dosta, düşmana ilan ediyoruz” dedi.

BUGÜNE KADAR “TÜRKÇÜ KESİM ZARAR GÖRMESİN” DİYEREK SUSTUK

10 Aralık 2013 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında,  Diyarbakır'da Barzani ile buluşması esnasında kullandığı cümlelerden ötürü suç duyurusunda bulunmuş olmamdan ötürü, ''Eyvah Teşkilatımıza operasyon yapılacak, Eyvah gözaltına alınacağız, Başbakana dava açılır mı, bizim gücümüz ona yeter mi?'' gibi korkulara kapılıp, Türkçü Turancı Gençlik Hareketi İnegöl Şubesini görevden alma girişiminde bulunan, ancak bunu dahi başaramayan Genel Başkan Caner Kara ve yandaşlarının, Başbakan hakkında bulunduğu suç duyurusundan sadece bir kaç gün sonra 17 Aralık operasyonlarının başlaması sebebiyle, kendilerini, derin devletin adamı olmakla suçladığını, bunun üzerine  bazı çevrelerin de kendilerini derin devlet ile ortaklaşa hareket etmekle suçladıklarını anlatan Akten,  “Bugüne kadar Türkçü kesim zarar görmesin diyerek sustuk, ancak yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ‘Boykot Etme’ kararı sabrımızı iyice taşırmıştır.  Bizi, 'Derin Adam' olmak ile suçlayanlar, bugün kimlere uşaklık yaptıklarını göstermektedirler” diye konuştu.

OY VERMEMEK ANAYASAL BİR SUÇTUR

Oy kullanmanın  her vatandaşın asli görevi olduğuna vurgu yapan Akten,  “Oy vermemek ise Anayasal bir suç teşkil eder. Türkiye Cumhuriyeti Kimliği taşıyan her birey gidip oy kullanmak zorundadır. Tercihi ve adayı kim olursa olsun, demokrasi gereği herkes oy kullanmalıdır. Genel Merkezin almış olduğu kararı hiçbir şekil ve şart altında tanımadığımızı ilan ediyoruz.  Türkçü ve Türk Milliyetçisi olduğunu iddia eden her birey seçimler de oy kullanmalıdır. Bu Duygu ve düşünceler ile Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Başta ülkemize ve Milletimize, Türk Dünyasına ve Mazlum Milletlere hayırlı olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyor, Türkçü Turancı Gençlik Hareketi Genel Merkezinin almış olduğu Boykot kararını tanımadığımızı, tüm Türkçü Turancı ülküdaşlarımıza haykırıyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim