İnegöl Belediyesi şehrin daha etkin tanıtımı ve tüm paydaşların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı tarafından 05-08 Aralık tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası Congresium Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Türkiye Kooperatifler Fuarı’na, İnegöl Belediyesi’nin katkılarıyla kurulan İnegöl Üretken Çiftçiler Kalkınma Kooperatifi de katılarak stant açacak.
İnegöl Belediyesi’nin çiftçileri tek çatı altında toplayarak şehrimizde üretilen tarımsal ürünlerin depolama sorununu çözmek, oluşturulacak pazarlama ağı ile çiftçilere daha fazla gelir oluşturmak amacıyla kurulan İnegöl Üretken Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, tarım alanında önemli faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 05-08 Aralık tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek fuarda ürün tanıtımlarının da yer alacağı stant açılışı gerçekleşecek. Fuara aynı zamanda Hindistan, Gürcistan, Özbekistan, Brezilya, Rusya, İran ve Bosna Hersek olmak üzere 7 ülke katılım sağlayacak.
FUAR BİRÇOK ALANDA KATKI SAĞLAYACAK
Tarımsal faaliyetlerin artışı ve kaliteli ürün yetiştiriciliği kapsamında İnegöl’ün tarım kimliği ile de anılmasından memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Alper Taban: “Belediyemizin katkılarıyla kurduğumuz İnegöl Üreten Çiftçiler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye Kooperatifler Fuarı’na katılım sağlayarak stant açacak. Bu fuara katılım bizlere birçok avantaj sunuyor. Çeşitli ülkelerinde katılacağı alım heyetleri ile ikili görüşme fırsatı yakalayacağız. Bunların yansıra yurtdışından katılım sağlayacak kooperatiflerle iletişime geçerek iş bağlantıları kurmaya, ürün satmaya, yeni ürünlerin tanıtımını gerçekleştirmeye kadar birçok alanda katkı sağlayacak. Ayrıca farklı sektörlerden katılan yerli kooperatiflerle tanışmak, işbirliği sağlamak, pazardaki rekabet gücünü değerlendirmek, kooperatifçilik alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakından takip etme fırsatı bulacağız. Ayrıca bu fuar yeni yatırım fırsatları yakalayacak, patent alma, e-ticaret, ihracat destekleri ve diğer desteklere yönelik önemli banka temsilcilerinden finansmana erişim konularında bilgi almaya kadar, müşteri analizi yapabilmek için birçok alanda fayda sunmuş olacak. Hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim