İnegöl mobilyasının bugünlere gelmesinde çok büyük payı olan MODEF fuarlarının 31.si 20 Nisan 2014 Pazar günü tamamlandı. Fuarla alakalı bir değerlendirme yapan İMOS Başkanı Mustafa Akyol, dersine iyi çalışan, müşterilerine yenilik ve farklılık sunan firmaların, fuardan daha memnun ayrıldığını belirtti.

DOĞRU ÜRÜNÜN YANINDA DOĞRU STRATEJİYİ DE BULMALI

MODEF fuarlarının,  İnegöl için yapılmaya başlandığı ilk günden beri vazgeçilmez bir ticari platform sunduğuna dikkat çeken Mustafa Akyol,  “Bugün İnegöl Mobilyası markasından bahsediyorsak, bu markalaşma sürecinin en önemli yapı taşı bu fuarlar olmuştur. Ancak artık sadece yemek odası sadece yatak odası veya sadece koltuk yapmakta yetmiyor, ürünlerin kombine edilmesi gerekiyor. Yemek odası, yatak odası, koltuk takımı, sehpa tamamının aynı kompozisyonda ve birbirini tamamlayıcı olarak sunumunun yapılması algıda bir farklılık doğruyor ve işlere olumlu yansıyor. Sanayicimiz doğru ürünü yapmanın yanında, doğru stratejiyi de bulmak zorunda. Bunun için firmaların bir araya gelip ortak tasarım ve ortak stratejilerini hayata geçirmeye başlamaları lazım” diye konuştu.

MEVCUT FUAR ALANI İNEGÖL’E YAKIŞMIYOR

Fuar alanının, İnegöl’ün mobilyada geldiği noktayı temsil edemediğini, bu konunun Bursa Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İnegöl Belediye Başkanı nezdinde de yüksek sesle tartışılmaya başlandığının altını çizen Akyol, “İnegöl’e yeni bir fuar alanı gerektiğini her yerde dile getiriyoruz. Belediye Başkanımız, konu ile alakalı çalışmalarını uzun zamandır sürdürüyor. Büyükşehir yasasından sonra bu konu artık Büyükşehir Belediyesini de bağlıyor. Biz İMOS olarak Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret ettiğimizde, kendisine de arz ettik, bu fuar alanı İnegöl’e yakışmıyor diye. Kendisi de bizimle aynı fikirde ve konuya ilgisi bizleri mutlu etti. Son İtalya fuarı gezimizde, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Valimizle bir araya geldik, onlara dünya standartlarını gösterdik. İMOS olarak en büyük amacımız, İnegöl’e dünya standartlarında modern, yeri doğru belirlenmiş ve büyük bir fuar alanı kazandırmaktır. Bu projenin içinde olup ön ayak olmak istiyoruz” dedi.

İNEGÖL’DE GÜÇLÜ TEK FUAR DÜZENLENMELİ

Yapılacak yeni fuar alanı ile artık İnegöl’de güçlü tek bir fuar yapılmasının daha doğru olacağını belirten Başkan Akyol, “İnegöl’de iki fuar yapılmasının en büyük sebebi müteşebbis ruha sahip pek çok mobilya üreticisi İnegöl’de faaliyet göstermekte. Bu firmaların hepsi bir şekilde bu fuarda yer alıp, ürününü tüketici ile paylaşmak istiyor. Ama fuar alanı yeterince büyük olmadığından, iki fuar halinde mobilyacımıza yer bulunmaya çalışılıyor. Yeni fuar alanının yapılması ile İnegöl’de güçlü tek fuar düzenlenmesi, hem ürün ömürlerinin artmasına ve kazancın bereketlenmesine, hem de üreticinin zihnen ve madden yorgunluğunun azalmasına vesile olacaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim