Kayseri’den gelen mobilya firmalarının, İnegöl’deki bir otelde mini bir fuar düzenlediklerinin hatırlatılması üzerine Ayhan, “Buda bizim onlara bir jestimiz olsun” dedi.

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Bu fuarın bir marka olduğunu, Nisan fuarı olmasına rağmen yurtdışından gelen ziyaretçilerin olduğunu gördük. İnegöl’ün mobilya sektöründe nasıl markalaştığının göstergesidir. Fuarımız her sene üstüne koyarak devam eden bir fuar. Portatif alandaki 28 firmamızla birlikte bu fuarda 178 firmamız yerini aldı. Fuarımız oturdu. Türkiye’de 17 Aralık sürecinde biraz sıkıntı yaşandı. Alışveriş yavaşladı. Fakat yavaş yavaş rayına oturacak gibi görünüyor. Nisan fuarımız çok iyi bir zamanlamaya denk geldi. Sanki mobilya da özellikle kendi mesleğimizle ilgili start verilecek bir hava var. Biz sadece yurtdışı değil, yurt içini de çok önemsiyoruz. Yurtiçindeki müşterilerimiz bizim için çok değerli. Onların inşallah satışları bir an önce hareketlenir. Düğün sezonları da yavaş yavaş başlıyor” dedi.

GÜNDEN GÜNE GELİŞİYOR

Mobilyacıların her sene günden güne geliştiğinin altını çizen Ayhan, “Yeni ürünler mobilyaya renk katıyor. İnegöl, Türkiye’nin mobilyada moda merkezi oldu. Alt, orta ve üst kesime hitap eden ürünlerimiz var. Bence Türkiye’nin en iyi koltukları İnegöl’de üretiliyor” diye konuştu.

MİLANO’DA DÜNYANIN MODA MERKEZİ

Milano fuarını da değerlendiren Ayhan, “İnegöl nasıl diyorsak Türkiye’nin moda merkezi, Milano’da dünyanın moda merkezi. Tasarımcıları, Ar-Ge elemanları ile dikkat çekiyorlar. Büyük bir fuar alanları var. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Milano Fuarına, Türkiye’den 12 firma katıldı. Biz de oraya yavaş yavaş burnumuzu sokacağız. Detaylarda bizden üstünler. Bizde o detayları aştığımız zaman onlara yetişiriz. Biz ürünlerimizle dünyaya hitap ediyoruz. Dünyayı buraya çekebilirsek, üstün başarılar elde edebiliriz” şeklinde konuştu.

BUDA BİZİM ONLARA BİR JESTİMİZ OLSUN

Basın mensuplarının, İnegöl’deki bir otelde Kayseri’den gelen mobilya firmalarının mini bir fuar düzenledikleri hatırlatılması üzerine Ayhan, “Kayserililer bir kurnazlık yapmışlar. Kayserili olduklarını belli ettiler. Buda İnegöl’ün büyüklüğünü gösterdi. Biz o kadar büyük bir çekim gücüyüz ki, fuarda yer bulamayınca, böyle çözüm üretmişler. Otelin düğün salonunu kiralamışlar. 4 Kayseri firması sergi açmışlar. Bu bize bir şey kaybettirmez. Değer kazandırır. Çünkü, demek ki biz değerliyiz ve önderiz. Bütün firmalar burada olmak istiyor. Türkiye’nin birçok önde gelen markaları burada olmak istiyor. İnegöl fuarı ile kendi şehirlerinde aynı tarihleri denk getirmek istiyorlar. Özellikle yurtdışından ziyaretçilerimizin geldiği zamanlarda fuar yapıyorlar. Bu bizim artılarımız. Bizim takdir edilmemiz, bize marka değeri daha katıyor. Katılanları yıpratmamak gerekir. Onlara da hayırlı işler diliyoruz. Buda bizim onlara bir jestimiz olsun. Centilmenliğimiz olsun. İnegöl’e belki onlarda yanında birkaç müşteri getirmişlerdir. Belki onlara gelen bizden, bize gelende onlardan alabilir. Alışacağız bunlara. Büyük bir fuar alanı yapınca, bizde bazı markaları davet edeceğiz. Onlara da yer vermeyi düşünüyoruz. İnegöllüleri mağdur etmeden bunu yapmak istiyoruz. Yüzde 30 oranda dış piyasaya da yer ayırmayı düşünüyoruz. Bu otelde yaptıkları sergi, bunun bir antrenmanı olsun. Ben, fazla sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim