Gana’da susuzluk nedeniyle her geçen gün yok olan 800 kişilik kabilenin imdadına İnegöl Kafkas Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri yetişti. İHH aracılığıyla Timpane bölgesine su kuyusu açan dernek üyeleri hastalığın kol gezdiği yerleşim yerine hayat verdi.

Afrika’da ya insani yardımlarını sürdüren İHH ile işbirliği yapan  İnegöl Kafkas Sosyal Yardımlaşma Derneği Gana’dan gelen yardım talebine sessiz kalmadı.

Su sıkıntı yaşanan 800 kişilik bölgede ölümlerin artması üzerine başlatılan kampanyaya ilgi büyük oldu. Kısa sürede temin edilen 20 bin liralık yardım parasıyla kısa sürede Timpane’de su kuyusu açıldı.

Altın bulmuşçasına sevinen kabile halkı sevinç çığlıkları attı. Bölgede düzenlenen sade bir törenle su kuyusu hizmet vermeye başladı.

Kuyunun ismine Kafkas Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin adı verildi. 

İnegöl İHH, Afrikalıların yüzünü güldüren dernek yönetimine teşekkür etti. Eski Bahçekaya Köyünde derneğin aylık olağan toplantısına katılan İHH İnegöl Şubesi Başkanı İlhan Tatlı, örnek bir çalışmaya imza atıldığını söyledi. Afrika’nın bazı bölgelerinde insanların çok zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi verdiğini anlatan Tatlı, bu bölgelerde  yabancı lobilerin cirit attığını söyledi. Afrika kıtasında su sorunu yaşanan bölgelerde kiliseler açıldığını ve su karşılığında buralarda eğitim verildiğini dile getiren  Tatlı, son yıllarda bu nedenle binlerce Müslümanın beyninin yıkandığını anlattı.

Su kuyularının oldukça önemli olduğunu aktaran Tatlı, “800 kişilik bölgede şimdi su var. Burada yıkanabiliyor, yemeklerini yapabiliyor ve hayvanlarını besleyebiliyorlar. O’nların mutluğunu size anlatamam. Her birinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İnegöl Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Şentürk ise, İnegöl genelinde ciddi faaliyet gösterdiklerini, yüzlerce aile ve öğrenciye destek olduklarını hatırlattı. Üyelerden gelen talep üzerine İHH ile irtibata geçtiklerini anlatan Şentürk, “İHH sağolsun tecrübesiyle bize her zaman destek oldu. Daha önce İHH ile bazı ülkelere gidip orada yaptıkları çalışmaları yerinde inceleme şansımız olmuştu. Bu kuruluşumuza ben her zaman kefilim. Yaptığımız çalışmayla Afrika’da yaşayan Müslüman kardeşlerimize destek olabildiysek ne mutlu. On’ların sevincine bizde ortak olduk. Tüm üyelerimizden Allah razı olsun. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.  

Editör: TE Bilişim