Kış mevsimi yardımları kapsamında vatandaşın içini ısıtmak için harekete geçen İnegöl Kaymakamlığı Sosyal Yardım Vakfı bin 750 kişiye bin 750 ton kömür yardımında bulunurken, İnegöl Belediyesi ise 750 aileye 550 ton kömür yardımında bulunacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ise hava kirliliğini en aza indirmek için İnegöl´de 200 aileye doğalgaz desteğinde bulunacak.

SOSYAL BELEDİYE

Umuteli Sosyal Yardım Merkezi tarafından yoksul ve dar gelirli ailelere yakacak yardımlarına başladıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, 750 aileye 550 ton kömür dağıtılacağını belirtti. Şahin, halkıyla bütünleşmiş bir belediyenin vatandaşlarının iyi ve kötü günlerinde hep yanında olduğunu ifade ederek, "İnegöl bütünleşmeye önem veriyor ve bu konuda çalışmalar yürütüyoruz. İnegöl Belediyesi olarak yardımlarımızı Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz vasıtasıyla yapıyoruz. Havaların soğumaya başladığı şu günlerde kömür dağıtımına kısa süre içerisinde başlayacağız. Umuteli bünyesinde gıda ve giyim bankası, diğer yardım faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bunların yanında her yıl olduğu gibi bu sene de ihtiyaç sahibi ailelerimize yakacak yardımı yapıyoruz. Dağıtılacak olan kömürlerimizin tamamı ithaldir. Yakacak yardımlarımız aynı zamanda Çevre İl Müdürlüğü gibi ilgili kurumlardan onaylıdır. İthal kömür yardımlarımız İnegöl merkezinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerimize verilecek. İhtiyaç sahibi ailelerin evlerine kömürler bırakılacak" diye konuştu.

DEVLET ELİ

Kaymakamlık Sosyal Yardım Vakfı marifetiyle ise bin 750 kişiye bin 750 ton kömür yardımında bulunuldu.

DOĞALGAZ DESTEĞİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi ise, farklı bir projeyi hayata geçirdi. Hava kirliliğinin azaltılması amacıyla Bursa genelinde olduğu gibi İnegöl´de de yardıma muhtaç ailelere kömür yerine doğalgaz desteğinde bulunulacak. Bursa genelinde 1800 konuta doğalgazı ulaştıracak olan projede hane başı ortalama yaklaşık 2 bin 500 TL gibi destekle, projenin ilk etabına yaklaşık 4 milyon TL yatırım yapılacak. İnegöl´de ise 200 ailenin doğalgaz faturası ödenecek. 

Editör: TE Bilişim