İnegöl Gazeteciler Derneği Başkanı İhsan Balakuş, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır’ın basın mensuplarına yönelik saldırısı sonrası açıklama yaptı. Yaşanan olayı şiddetle kınadığını ifade eden Balakuş, “Bu çirkin tavrı kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değildir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İnegöl ziyaretinde yaşanan olaylar, basın camiasında infiale neden oldu. Akşener’in esnaf ziyareti sırasında Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır’ın bazı basın mensuplarını işyerine almayarak dışarı atma girişimi kameralara saniye saniye yansırken, bir başka basın mensubu ile de tartışıp “Sen kimsin lan” şeklinde yakışık almayan ifadelerle sözlü saldırıda bulunması tepkiye neden oldu.

Pek çok basın mensubu olayı kınayan paylaşımlarla tepkisini dile getirirken, bir tepki de İnegöl Gazeteciler Derneğinden geldi. İnegöl Gazeteciler Derneği Başkanı İhsan Balakuş, yaşanan saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Ümit Dikbayır’ı sert bir dille eleştirdi.

“GAZETECİLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR”

Basın mensuplarının halkı bilgilendirmek ve kamuoyunu aydınlatmak adına her şartta ve koşulda sahada canla başla çalıştığını ifade eden Balakuş, “Gazetecilik kutsal bir meslektir. Onurlu, gururlu ve saygı duyulacak bir meslektir. Mesai mefhumu, tatili, bayramı, düğünü olmayan bir meslektir. Kendini bu mesleğe adamış kişiler; gerçekleri çarpıtmadan ve en doğru şekilde okuyucuya ulaştırdığında, güzel bir haberi yayına girdiğinde, kaleminden dökülen doğrularla kamuoyunu aydınlattığında huzur bulur ve dinlenirler. Aynı zamanda gazetecilik, menfaat ve çıkar ilişkilerinin mağduru olan bir meslektir. Güçlünün yanında değil de haklının yanında durulduğunda, gerçekleri konuştuğunda dışlandığın bir meslektir. Tüm bunlara rağmen, bu mesleğe gönül vermiş meslektaşlarımız yılmadan gerçeği kovalayıp halkı en doğru bilgiyle buluşturmak için çalışıyorlar. Gel gelelim, işine ve çevresinde yaşananlara gösterdiği değerin binde biri, sevgili meslektaşlarımıza gösterilmiyor. Bunun en yakın örneğine dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İnegöl programında şahit olduk” dedi.

DİKBAYIR ÖZÜR BORÇLUDUR

Basın mensuplarının davet edilerek katıldıkları programda hakaretlere maruz kalarak saldırıya uğradıklarını ifade eden İhsan Balakuş, “İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır’ın, Akşener’in esnaf ziyareti sırasında Süper Kanal Televizyonunun emektar muhabiri Seyfettin Aras ve Yıldırım Gazetesi muhabiri kardeşimiz Yavuz Yunus Yılmaz’la yaşadığı olay, özrü ve açıklaması olmayan bir olaydır. İYİ Parti İlçe Yönetiminin daveti üzerine Akşener’i takip ettikleri sırada hem sözlü hem de filen saldırıya maruz kalan meslektaşlarımızın yaşadığı bu talihsiz olayı bizler İnegöl Gazeteciler Derneği olarak unutmayacağız. Yaşanan saldırıyı en şiddetli şekilde kınadığımızı ifade ederken, Ümit Dikbayır’ın Seyfettin Arası ve Yavuz Yunus Yılmaz nezdinde tüm gazetecilere bir özür borçlu olduğunu da hatırlatmak isterim. Tüm basın camiası olarak kendi içimizde her ne kadar rekabet yaşasak da meslek onurunu incitici bu tür olaylar karşısında bir ve beraber olduğumuzun herkes tarafından bilinmesini isteriz. Bugün Seyfettin, Yavuz, yarın bir başka gazeteci… Biz şiddeti karanlık sayfalara gömüp güzel haberlerle okuyucumuzu buluşturmak isterken, yapılan bu tür saldırıların da bizleri asla yıldırmayacağını, güzel günler için mücadelemizi sürdüreceğimizi de kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim