1995 yılında görev yaptığı İstanbul´daki terör saldırısında gazi olduktan sonra emekliye ayrılan, ancak birkaç yıl sonra yeniden görevine dönen ve terör operasyonları için gönüllü olarak Diyarbakır ve Mardin´e giderek iki kez daha gazi olan polis Yavuz Demirkol, İnegöl Gazi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği ismiyle kurmak istedikleri derneğin Danıştay kararıyla reddedildiğini söyledi.

DAHA KİMSEDEN BİR ŞEY GÖREMEDİM

Konuyla alakalı açıklama yapan Gazi polis Yavuz Demirkol, “2003 yılında İnegöl’de Gazi ve Şehit aileleri olarak bir dernek kurmak istedik. Türkiye Muharip Gazileri Derneği Danıştay’dan bir karar çıkarmış. Gazi ve Şehit ibaresini, Muharip gaziler derneği iznine tabu tutmuş. Bu karar neticesinde bizim derneğimiz kabul edilmedi. Terör Mağdurları derneği ismiyle bir dernek kurmak biz istemedik. İnegöl’de gerçek Gazi ve şehit aileleri bizim ailelerimiz. 56 ailemiz var. Ben 2007 yılından beri bazı derneklere üyeyim. Daha kimseden bir şey göremedim. Dernek kurmak istiyoruz. Çok ihtiyacımız var. Gazi ve şehit ifadelerini kullanıp, dernek kurmayı amaç ediniyoruz ama olmuyor.” Dedi.

TELEFONLARI KULLANAMAYAN AİLELERİMİZ VAR

İnegöl’de 18 Gazinin 29 şehit ailesinin bulunduğunu söyleyen Demirkol, “Ailelerimizin hepsi derneğin kurulmasını istiyorlar. Haberleşmeyi derneğimiz olmadığı için whatsaap’tan çözmeye çalışıyoruz. Telefonları kullanamayan ailelerimiz var. İletişim kopukluğumuz oluyor.” İfadelerini kullandı.

O BİNALARI YIKMAYA TALİBİM

Güney doğu gazisi olan Demirkol, güneydoğu da bu gün yaşananları şöyle açıkladı; “Orada umutevleri yapılıyor. Buradaki insanların vergileriyle orada yapılan evler. Halen HDP’ye oy çıkıyor. Bunlar bize dost görünüp teröre yardım eden parti. Bunlara bir kuruşumuz, bir zerremiz gitsin istemeyiz ama maalesef oluyor. Yine oy HDP’ye çıktı. Demek ki onlar iyilikten anlamıyor. Zamanında hendekleri, barikatları kaldırmaya gittim ama şimdi o binaları yıkmaya talibim.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim