Bursa İMKB Fen Lisesi tarafından düzenlenen Matematik Olimpiyatları’na katılan Gazipaşa Ortaokulu, büyük bir başarıya imza atarak birinci oldu.

Bursa İMKB Fen Lisesi tarafından düzenlenen 3. geleneksel “NİF” Matematik Olimpiyatları’na katılan Baran Ecertemel ve Hüseyin Talha Kutlu’dan oluşan Gazipaşa Ortaokulu öğrencileri Bursa’daki 57 okulun yarıştığı ilk aşamada birinci olup 6 okul arasında finallere katılmaya hak kazanmıştı.

İMKB Fen Lisesinin Spor Salonunda yapılan final yarışmasında Gazipaşa ortaokulu Bursa’nın en güzide okullarını geride bırakarak birinciliği kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Şampiyon öğrenciler İMKB Fen Lisesi müdürlüğü tarafından altın hediye edilerek ödüllendirildi.

Okul müdürü Ahmet Yakışıklı, “Gazipaşa Ortaokulu olarak sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yanında akademik etkinliklere de ciddi önem vererek öğrencilerimizi her alanda desteklemeye gayret sarf etmekteyiz. İNEMATO ve diğer olimpiyat yarışmalarında öğrencilerimizin hazırlanmasında büyük emek sarf eden matematik öğretmenlerimiz Volkan Güney, Orhan Eyol, Oya Topal ve Fatma Sarı Demir’i ve bu büyük başarıyı okulumuza kazandıran sevgili öğrencilerimi kutluyorum. Bu güzel etkinliklerin planlanıp yürütülmesinde başta yönetici arkadaşlarım olmak üzere destek sunan herkese Gazipaşa ailesi adına içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim