Gazipaşa İlköğretim

Gazipaşa İlköğretim Okulu tarafından önceki gün başlatılan “Bizimle Kitap Okur Musunuz” adlı proje kapsamında ilçe protokolü sınıflarda öğrencilerle beraber kitap okudu. Törende, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'e İlkokul diploması verildi.
Okulun Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Tarık Şimşek, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Birol Atay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci, öğretmenler ile öğrencilerin katıldığı programın açış konuşmasını yapan Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Erdoğan Kızmaz, okullarının İnegöl'deki en eski okul olduğunu ve Cırgıt Hoca tarafından kurulduğunda Sıbyan Mektebi olduğunu belirterek, "Cumhuriyetten sonra Orhaniye Merkez Mektebi olan okulumuz, 1926 yılında Gazipaşa adını almıştır. İnegöl'de ilk kurulan okul olması ile de dikkat çeken okulumuz, bugün A ve B Blok olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. A-Blok 1968 yılında eski binanın olduğu yere yapılmış, B-Blok ise 1998 yılında 4 katlı olarak bahçemize inşa edilmiştir. Okulumuzda ikili öğretim yapılmaktadır. 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, 3 Müdür Yardımcısı, 58 Öğretmen, 1567 öğrenci ve 4 çalışanıyla eğitim-öğretime devam etmekteyiz. Okulumuzun fiziki yapısı, bahçesinin küçüklüğü, çok amaçlı salonun olmaması, spor salonunun olmaması, yetişen öğrencilerimiz adına birer eksiklik. İnegöl'ün en eski ve ilkokulu olan, İnegöl'ün birçok değerli insanının eğitim-öğretim gördüğü, Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'inde okulumuzdan 1978 yılında mezun olduğu, okulumuzda İnegöl eğitimine değer üretmeye devam etmekteyiz. Okulumuzda bu yıl başarılı çalışmalar devam ediyor. Bizler, sizlerden yeni Halk Eğitim Merkezi Binası yapılıp, Halk Eğitim Binası buradan taşındığında bu bölümünde Gazipaşa İlköğretim Okulu ile birleştirip, geçmişine yakışan, misyonuna uyacak bir okul binası yapılmasını istiyoruz. İnşallah bu konuda gerekli çalışmaları en yakın zamanda planlayıp, bizlerde yeni bir binada eğitim-öğretime devam ederiz" dedi.
Okumanın çok önemli olduğunu ifade eden Kızmaz, "Bugün sizlerle Bizimle Kitap Okur Musunuz? projesini de başlatmak istiyoruz. Çünkü, okumanın çok önemli olduğunu, okumanın gelişmek, paylaşmak, yaşamak, okumanın değişimle farklı düşünmekle olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün eğitimde, teknolojide, Piza sonuçlarında dünyanın en önde olan Finlandiya'nın nüfusu 5.3 milyon, kütüphane sayısı ise 870'dir. Herhalde bu sayılar, bizlere bir şeyler anlatıyor. Okulumuzda bizlerde, öğrenci, veli, öğretmenlerimiz, okuma alışkanlıklarını geliştirmek ile ilgili proje başlattık, bugünde sizlerle paylaşıyoruz. Ülkemizde günlük gazete sayıları ile basılan kitapları ne kadar sattığına da baktığımızda ne kadar çok 'Okuma' dışında kaldığımızı görüyoruz" diye konuştu.
Gazipaşa İlköğretim Okulu için 32 derslikli bir bina yapımını düşündüklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, "Halk Eğitimi Merkezi yeni yerine taşındıktan sonra Gazipaşa İlköğretim Okulunun önündeki mevcut binayı şimdilik bırakarak, diğer blok ile Halk Eğitimi Merkezinin binasını yıkarak, burada 32 derslikli bina yapıp, o arada öğrencilerimizin bir kısmı öndeki eski binada eğitim görürken, diğer kısmını da Şükrünailipaşa İlköğretim Okulunda bir dönemlikte olsa eğitim görmesini planlıyoruz. 32 derslikli bina yapıldıktan sonra öndeki eski binayı yıkıp, bahçe olarak değerlendirmek istiyoruz. Eğer bu olursa İnegöl'ün en köklü, başarılı okulu güzel bir yer sahibi olur. İnegöl'ün merkezinde de böyle bir arsa yok. Bir daha okul yapmamızda mümkün değil. 4+4+4'lerin kabul edildiği bir dönemde bu bilhassa ilkokul ayağının daha ihtiyaç olduğunu düşünmek gerekir" dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Çok okumamız gerektiğini öncelikle söylemek istiyorum. Hangi mesleği yapacak olursanız olun, nihayetinde okumanız gerekiyor. Eğer kitap okursanız bilgi dağarcığınız genişler. Eğer çok kitap okursanız toplumda daha çok kabul görürsünüz. Kişisel olarak olayları tahlil etme yeteneğiniz daha çok artar. Çok güzel konuşursunuz. Ben, bu projeyi dikkat çekme projesi olarak görüyorum. Hem okuldaki öğrencilerin hem mahallenin hem de İnegöl'ün kitap okumaya dikkat çekmek isteniyor. Bilgisayara ayırdığınız zamanın ufak bir kısmını kitap okumaya ayırsanız, hem üniversite sınavında hem de hayatın ilerleyen aşamalarında ciddi şekilde bundan istifade edersiniz" diye konuştu.
Gazipaşa İlköğretim Okulunda okuduğu zamanda yaşadığı hatıralardan bahsederek konuşmasına başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Okumak hakikaten çok önemli. Sizler bizlerden şanslısınız. Daha donanımlı yetişiyorsunuz. Ailenizin, öğretmenlerinizin sizlere birer hedef gösterebiliyor. Hükümet olarak bizler sizlerin donanımınızı artırmak için Fatih projesi hayata geçirdik. İnşallah seneye peyderpey bütün Türkiye'de başlayacak. Hepinize tablet bilgisayarlar vereceğiz. Sınıflarınızı akıllı tahtalarla donatacağız. Çünkü, sizlere lider bir ülke bırakmak istiyoruz. Her şeyiyle, altyapısıyla, üstyapısıyla, donanımıyla yapmaya kararlıyız" dedi. Okul inşaatıyla ilgili gerekli değerlendirmeyi yapacağını belirten Şahin, "Halk Eğitim Merkezini kendi yerine gönderelim. Ondan sonra sizlere inşallah top oynama alanı oluştururuz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Erdoğan Kızmaz, 1978 yılında Gazipaşa İlkokulundan mezun olan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'e çerçeve içerisinde diplomasını hediye etti.
Protokol üyeleri, sınıflara girerek öğrencilerle beraber kitap okuyarak projeye destek verdiler.

 

Editör: TE Bilişim