Genç Gemici Gözyaşları ile Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şile açıklarında batan demir yüklü kuru yük gemisinin kayıp mürettebatıyla ilgili sürdürülen arama çalışmalarında cesedi bulunan 3 kişiden biri olan Mert İlkmen´in cenazesi Bursa´nın İnegöl ilçesinde toprağa verildi. Mert İlkmen´in kaptanlık hayali olduğu öğrenildi.

Şile açıklarında batan demir yüklü kuru yük gemisinin kayıp mürettebatıyla ilgili sürdürülen arama çalışmalarında ekipler, son olarak 3 kişinin cansız bedenini kıyıya çıkardı. Gemiden son çıkarılan cesetlerin Mert İlkmen, Nedim Alicem ve Mahir Sanayır´a ait olduğu tespit edildi.

Mert İlkmen´in ölmeden önce mürettebat koğuşunda cesedinin kaybolmaması için kendini yatağa bağladığı öğrenildi.

Adli Tıp Kurumundan dün akşam alınan İnegöllü genç 23 yaşındaki Mert İlkmen´in cenazesi Bursa´nın İnegöl ilçesine getirildi.

Kastamonu Üniversitesi Deniz İşletmeciliği bölümü mezunu, Yüzme şampiyonluğu derecesi bulunan Ayten ile Ali İlkmen´in tek oğlu mert İlkmen´in cenazesi İnegöl Urgancılar camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenazenin ardından gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze de konuşan Mert İlkmen´in dayısı Yılmaz Baydemir, “Benim en çok sevdiğim, anlaşabildiğim yeğenimdi. İyi biriydi. Askerliğini de Denizci olarak yaptı. Eğitimini Denizci olarak aldı. Bir yıldan bu yana o gemide görev yapıyordu. Hayali gemi kaptanı olmaktı. Askerde yapılan yarışmada da yüzü şampiyonluğu da vardı. Başımız sağ olsun” dedi.

Cenazeye gelen ve çocukluk yaştan bu yana arkadaş gibi olan Gemici Mert İlkmen´in kuzeni Merve Baydemir, cenazede gözyaşlarına boğuldu.

Cenazeye Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali ile dost ve yakınları ile cemaat katıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim