İnegöl’e bağlı Kıran

İnegöl’e bağlı Kıran Köyde engebeli arazide hafriyat çalışması yapan Kepçe Operatörü, devrilerek dere yatağına düşen kepçenin altında kalarak hayatını kaybetti. Genç operatörün ölüm haberi eşi ve çocuklarını yasa boğdu.

Edinilen bilgilere göre, İnegöl’e bağlı Kıran Köyünde kendisine ait özel kepçe ile hafriyat çalışmaları yapan 39 yaşındaki Kepçe Operatörü Mehmet Baksi’nin akşam saat 18.30 sıralarında çalışmalarına devam ettiği sırada, çalışma yapılan arazinin aşırı engebeli olması nedeniyle kontrolden çıkan kepçe dere yatağına doğru kaymaya başladı. Kontrolden çıkan kepçe, genç operatörün tüm uğraşlarına rağmen, yaklaşık 150 metre aşağıdaki dere yatağına yuvarlandı.

Kazada, Mardin ili Savur ilçesi doğumlu olup, Kemalpaşa mahallesinde ikamet eden 3 çocuk babası kepçe operatörü Mehmet Baksi kepçenin altında kalarak feci şekilde can verdi. Kaza yerinde bulunan çalışanlar ve köy muhtarı hemen dere yatağına inerek genç adamı kurtarmaya çalışırlarken, olayın duyurulması üzerine  112 Acil Servis Ambulansı, İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi ve Jandarma ekibi kısa sürede olay yerine intikal etti. Ancak 112 Acil Ambulans Aracındaki sağlık görevlilerinin yapılabileceği bir şey kalmamıştı. Jandarma ve savcılık incelemesinin ardından genç operatörün cesedi, dere yatağından İtfaiye ekipleri, jandarmalar ve köylüler tarafından güçlükle çıkartılarak İnegöl Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Mehmet Baksi’nin Kemalpaşa Mahallesi Erenler Camii yanındaki evine düşen ateş,  operatörün eşi ve çocukların hastaneye gelmesi ile iyice alevlendi. Sinir krizleri geçiren acılı eş ve çocukları yakınları tarafından güçlükle teskin edilebildi.

Ceset üzerinde ve olay yerinde gerekli incelemeleri yapan savcı, Mehmet Baksi’nin cesedinin otopsiye götürülmesine gerek görmediği için cenaze yakınlarına teslim edildi. Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Editör: TE Bilişim