İnegölspor U-14 Takımı, Bursa Bölgesi Elit Ligi 2. grupta oynadığı 18 maçta 13 galibiyet, 5 beraberlik aldı. Grubu yenilmeden lider tamamlamasına karşın 2. sıradaki rakibi Bursa Yeni Karamanspor ile aynı puana ve birbiriyle oynadığı maçları berabere tamamladığından dolayı tekrar şampiyonluk için baraj maçı yaptı. Baraj maçında rakibini yenerek grubu şampiyon tamamlayan temsilcimiz, Türkiye Şampiyonası grup elemelerine direk gitmeye hak kazandı.

İNEGÖL BELEDİYE ÖDÜLLENDİRDİ

Elde edilen bu başarının ardından, Türkiye Şampiyonası maçları öncesi İnegöl Belediyesi genç sporculara moral vermek ve tebriklerini iletmek adına İnegölspor U-14 takımını ödüllendirdi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen kabulde, sporcuların yanı sıra kulüp antrenörleri ve yöneticiler de hazır bulundu. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel’in kabul ettiği genç sporculara İnegöl Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

ŞEHRİMİZİN ADINI TÜRKİYE’YE DUYURDULAR

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanvekili Turgay Yel, “İnegölspor U14 takımımız hem kulübümüzün hem de şehrimizin Türkiye’de adını duyurduğu için hocalarımıza, sporcularımıza, yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Rabbim başarılarınızı daim etsin. Sizleri görünce çok mutlu oldum. Bugün çok şükür imkanlarımız geniş, hocalarımız, yöneticilerimiz genç sporcularımıza önem veriyor. Şuanda 14 yaşındasınız. İnşallah önünüzde başarı dolu uzun yıllar olacak. İnegöl’ümüzden ülke futbolu adına çok önemli başarılara imza atan sporcularımız çıktı geçmişte. Onlar da sizlerin yaşında başladılar. Bir kısmı yurt dışında da oynayıp başarılar elde etti. İnşallah bu başarılar sizlere de nasip olur” dedi.

GENÇLER SPORLA İLGİLENMELİ

İnegöl Belediyesinin üzerinde en çok durduğu konulardan birinin gençlerin sporla ilgilenmesi olduğunu da vurgulayan Yel, “Kötü alışkanlıklardan uzak, sporla dolu bir hayat arzu ediyoruz sizler için. Sadece futbol değil, farklı branşlarda da bunun için farklı hizmetler sunuyoruz. İnegöl Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar siz kıymetli kardeşlerimize güzel imkanlar sağlamaya çalışıyoruz. Eskiden ayakkabılarımız eskimesin diye ailelerimiz kızardı futbol oynamamıza. Şimdi aileler de bilinçlendi ve çocukları spor yapsın diye tüm imkanları sağlamaya gayret ediyor. Biz de Belediyespor ile spor imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Voleybolda, basketbolda, masa tenisinde ve farklı branşlarda yer alıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim