Her cumartesi çocuklara yönelik olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle eğlendirirken öğretmeyi hedefleyen İnegöl Belediyesi bu hafta sonu da Leon Chancarel´in ‘Dans Eden Eşek´ romanından uyarlanan ‘Göçebe Eşek´ müzikli çocuk oyununu İnegöllü tiyatro sever miniklerle buluşturdu. Çocukları zevkli ve büyüleyici bir yolculuğa çıkaran oyun, İnegöllü minik izleyicilerden tam not aldı.

DOĞRULUKTAN VE İYİLİKTEN AYRILMAYALIM

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen  ‘Göçebe Eşek´ müzikal çocuk oyunu ile doğa sevgisinin önemine vurgu yapılırken, iyi ve kötünün ayrımı, yalanın ve kötülüğün yerine doğruluğun ve iyiliğin önemine vurgu yapıldı.

DÜRÜST İNSAN OLMAK

6-12 yaş grubuna hitap eden ‘Göçbe Eşek´ müzikal çocuk oyununda; Hırsızlık yapmak ya da dürüst insan olmak arasında seçim yapan iki kafadarın hikayesi görsel bir şov ile anlatılıyor. Dürüstlüğün ve sevginin nasıl galip geldiğini ve mutlulukla ödüllendirildiği de oyun içerisinde geleceğimiz olan çocuklara sunuluyor. 

İnsanı insan yapan önemli değerleri tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi izleyen çocuklar, eğlenceli ve bir o kadarda eğitici bir aktivitede zaman geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar.

Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

ÇOCUK TİYATROLARINA DEVAM

İnegöl Belediyesi Ocak ayı içerisinde müzikal çocuk tiyatro oyunları ile İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya devam ediyor. Bu anlayışla 20 Ocak Cumartesi günü “Sinco Akıllı Sincap” ve 27 Ocak Cumartesi günü “Geleceğin Çocukları” çocuk tiyatroları ile çocukların boş zamanlarını dopdolu ve eğlenceli bir şekilde geçirmeleri sağlanacak. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim