“Herkesin bu c


“Herkesin bu camide bir tuğlası olsun”

Kısa bir süre önce kurulan İnegöl Akhisar Mahallesi Göçmenleri Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılması planlanan, İnegöl Belediyesi tarafından arsası temin edilen 'Göçmenler Hz. Osman Camii'nin temeli dün düzenlenen törenle atıldı.

Dün saat 11.00'de Akhisar mahallesi 142. sokakta düzenlenen temel atma törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, AK Parti İl Genel Meclis üyesi İsmail Tarık Şimşek, AK Parti Belediye Meclis üyesi Refika Kasapoğlu, MHP İlçe Başkanı İlkay Meriç, MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, SP İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar, SP Bursa Milletvekili Adayı Ertan Sütçü, Muhtarlar Birliği Derneği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, Gençlik ve Spor Müdürü Osman Gümüş, Dernek Başkanı Ahmet Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri çok sayıda vatandaş katıldı.

YARDIMSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Törende konuşan İnegöl Akhisar Mahallesi Göçmenleri Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Bayraktar, yaklaşık 7 aylık bir çalışmanın sonucunda derneğin kurularak cami yaptırma konusunda çalışmalara start verdiklerini belirterek, "Camimizin tapu ve proje çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar belediyemiz ve halkımızın desteği ile yönetim kurulumuz tarafından gerçekleştirildi. Bu aşamadan sonra mahalle sakinleri ve yardımseverlerin desteği ile inşallah camimiz en kısa zamanda tamamlanıp, faaliyete geçirilecektir" dedi.

Caminin, İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen 2 bin 36 metrekare alanda, 620 metrekare kapalı alan olarak yapılacağını bildiren Bayraktar, iki katlı olması planlanan caminin birinci katında Kur’an Kursu, çok amaçlı salon, Abdesthane, Gasilhane, Morg ve WC'lerin bulunacağını, ikinci katında ise 600 kişi kapasiteli ibadet yerinin bulunacağı  caminin yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacağını ifade etti.

HİÇ BİR CAMİ YARIM KALMAMIŞTIR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, bu bölgede kesinlikle bir cami ihtiyacının söz konusu olduğunu, çevredeki insanların bir Mescit aracılığıyla ibadetlerini gidermeye çalıştıklarını ama mescidin yeterli olmadığını belirterek, "Dernek yöneticileri bize gelerek, cami yaptırılması için  bir alan istediler. Bu alanımızda imarla alakalı çalışmalar yapıldı. Sonucunda şükürler olsun temelini atıyoruz. Bundan sonra belediyemizin desteği, mahalle sakinlerinin katkısı ile bu camimiz bitirilecektir. Konuyu işadamlarımıza da açacağım. Dernek yönetimimiz bu işi sıkı bir şekilde takip edecek. En kısa zamanda camimizi bitireceğiz. Bizim din inancımıza bağlılığımız, bize bu çalışmaları yaptırıyor. Bulgaristan muhacirlerimiz, memleketlerinde uğradıkları baskı sonucunda buralara göçüp gelmişler. Onca zulme rağmen sizleri orada tutan unsur inançlarınızdı. İşte bizim milli ve manevi değerlerimiz hamdolsun bu ülkedeki farklı sıkıntılara rağmen, Türk insanını ayakta tutmuş en önemli unsurdur. Bunun icraatı camilerimizdir. Milli inançlarımızı her türlü alanda yaşamak durumundayız. Camimiz bizim sembolümüz. İnşallah çocuklarımız Kur’an eğitimleri alacaklar. Onların bu manada milli ve manevi değerleri daha iyi anlama ve kavrama adına güzel bir mekanı ortaya çıkaracağız. İnsanın ömrü belli. Yüzyıllar boyu yaşayacak değiliz. Ama bu cami burada yıllar boyu hizmet verecek. Herkesi camimiz için destek vermeye davet ediyorum. Aslında bir işadamı bu camiyi alıp bitirir. Ama ben istiyorum ki, herkesin bu camide bir tuğlası olsun. Ülkemizde veya İnegöl'de hiç bir cami asla yarım kalmamıştır. Bana göre Akhisar mahallesinin geleceğine yapılacak en önemli hizmetlerden birisidir. Güzel bir törenle temelini attığımız camimizin açılışını da inşallah güzel bir şekilde en kısa zamanda yapmayı Allah bize nasip eylesin" dedi.

4 HALİFEYİ İNEGÖLE GETİRİYORUZ

Müftüvekili Hasan Tanrıkulu’da konuşmasında, "İstanbul'un fethinin 588'nci yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığımız, üç aylara girmek üzere olduğumuz böyle anlamlı bir günde güzel bir faaliyete imza atan herkese teşekkür ediyorum. İlk insan Adem yer yüzene geldiğinde ilk faaliyetinin mabet olduğunu herkes biliyor. İnsanoğlu ve mabet arasında böylesine bir ilişki başlamıştır. İbrahim aleyhisselam Beytullah'ı yeniden inşa ederek, mabet yapmanın en önemli bir iş olduğunu bizleri göstermiştir. Cami yaparak biz Hz. Adem'in nesli İbrahim'in ümmeti olduğumuzu bir şekilde göstermiş oluyoruz. Peygamberimiz Medine’ye vardığında ilk iş olarak Mescidi Nebevi’yi inşa etmek olmuştur. Cami yapma konusunda büyük bir sorumluluğumuz vardır. İnegöl'ümüz her alanda gelişmekte olduğu gibi, manevi alanda da çok büyük atılımlar içerisindedir. Cami sayımız 173'tür. 5 tanesinin yapımı devam ediyor. Önümüzdeki yıl sonuna kadar 180 sayısına ulaşacağız inşallah. Bu, İnegöl'ümüzün hem maddi anlamda dinamiğini hem de manevi anlamdaki muhafazakarlığını, milli manevi değerlere bağlılığını göstermesi açısından İnegöl halkını kutluyorum. Dernek başkanımız cami yapma fikrini bana açtığında, aklıma bir fikir geldi. Göçmenler camii deniyor. Bende size bir göçmen tarif ediyorum. Hz. Osman Mekke'den Medine'ye göç etmiş muhacirlerdendir. O zaman bu caminin adını bu uyumu sağlamak için Göçmenler Hz. Osman Camii koyalım. Hem göçmenlerimizi hem de Hz. Osman ismini Akhisar'da buluşturalım. Biz anlaştık. 4 halifeden üçünü İnegöl'e getirdik. Bundan sonra yapılacak camiye de Hz. Ebubekir adını koyacağız ve 4 halifeyi İnegöl'e getirmiş olacağız. Hz. Ömer cami Yenice Beldesinde, Hz. Ali Camii TOKİ'de, Hz. Osman Camii burada, dördüncü şanslı cami kimdir bilmiyorum ama ilk gelecek Camiye de Hz. Ebubekir ismini koyacağız" dedi.

Konuşmaların ardından, Müftüvekili Hasan Tanrıkulu'nun dualarıyla Göçmenler Hz. Osman Camiinin  temeli atıldı.

Editör: TE Bilişim