İnegöl Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Ulusal Havacılık ve Uzay İstasyonu (NASA) da görevli olan Bilim İnsanı Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ile e-konferans gerçekleştirdi.

Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri okul konferans salonunda bir araya gelerek NASA'da görevli Bilim İnsanı Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ile Amerika Birleşik Devletlerindeki (ABD) ofisinden canlı bağlantı aracılığıyla buluştu. Dr. Umut Yıldız "Derin Uzay Misyonu" konulu bir sunumun ardından NASA'nın çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Bu sunumla birlikte öğrenciler, gezegenlerin oluşumundan, evrenin oluşumuna, karadeliklerden asteroitlere kadar merak ettikleri birçok soruya cevap buldu. Özellikle Mars gezegenine gönderilen InSight adlı uzay aracının iniş anı ve Marstan elde ettiği ilk görüntüleri öğrenciler heyecanla izledi. Programın sonunda öğrenciler uzay ile ilgili merak ettiği soruları Dr. Umut Yıldız'a yönelterek cevap aldılar.

Etkinliği organize eden Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri Murat Kocaman ve Nazlı Günkızıl, bilimsel inceleme ve çalışmalarının devam edeceğini, öğrencilerin bilgiye doğru kaynaklardan ulaşmaları konusunda çaba sarf edeceklerini söylediler.

Okul müdürü Burhanettin Özdemir ise, “Türkiye’den toplam 25 okulun katıldığı e-konferansa Bursa‘dan sadece Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu‘ndan 100 öğrenci katıldı. Öğrencilerin kaliteli eğitim alabilmeleri için öğretmenlere her türlü desteği veriyoruz. Yeni yöntem ve tekniklerin, yeni öğretim yaklaşımlarının okullarında her zaman desteklendiğini, bunun için de okulumuzda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından uygulanan Harezmi eğitim modeli okulumuzda 2019-2020 eğitim öğretim yılında uygulanacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim