KURAN´I KERİM ALDIĞIM İÇİN MUTLUYUM

İlçe Müftülüğünde düzenlenen törenle kendisine İlçe Müftüsü Kazım Güzel tarafından Braille alfabesi Kur´an-ı Kerim hediye edilen 12 yaşındaki Zehra Güçlü, “Kur´an-ı Kerim aldığım için mutluyum. Almak istiyordum. Hayırlısıyla daha iyi öğreneceğim. Okulda öğrenmeye başladım. Şuan Kur´an-ı okuyorum ama yavaş okuyorum, daha yeni öğreniyorum. İnşallah geliştireceğim” dedi.

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRALIM

İlçe Müftü Kazım Güzel ise, “Bugün burada çok güzel ve faziletli bir güzelliği paylaşmak için bulunuyoruz. ‘Sizin en hayırlınız Kur´an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir´ kelamı kadir olarak okutulması ve anlaması noktasında yüklediği sorumluluk Müslümanlar tarafından bilinmektedir. Bunun bir gereği olarak, Emine Güçlü ve Ramazan Güçlü kardeşlerimizin evlatları Zehra Güçlü kızımız, babası 2012´de iş kazası nedeniyle vefat etmiş bir yavrumuz. Annesi ve kardeşi ile birlikte Süleymaniye Mahallesi´nde ikamet ediyorlar. Kızımız 12 yaşında ve Ankara Rıfat Enç Görme Engelliler okulunda eğitim görmektedir. Kardeşi Kadir Güçlü´de 10 yaşında İstaş Kentaş İlkokulunda okumaktadır. Kızımız Kur´an-ı Ankara´da öğrendi. Daha öncede biz Medine isimli bir kızımıza Braille alfabesi ile görme engellileri için hazırlanan Kur´an-ı Kerim´i hediye etmiştik. Belki maddi gözü olarak engelli olan ama kalp gözleri sonuna kadar açık bu yavrularımız, elleri ile Kur´an-ı Kerim´i okuma ve onu hissetme, belki de onun ilahı kelamını hissetme noktasında bir talep ile bize geldiler. Daha önce bir dilekçe verdiler, biz Allah´ın kelamını okumak istiyoruz ama Braille alfabesi ile yazılan bir Kur´an-ı Kerim´imiz yok diye müracaat ettiler. Biz Ankara´dan bu Kur´an-ı Kerimimizi getirdik ve bugün kızımıza sizin huzurunuzda takdim edeceğiz” dedi.

MİLLETİMİZİN İSTİKLAL VE İSTİKBALİ İÇİN DUA ET

“Bunu özellikle basın huzurunda takdim etmemizin sebepleri var” diyen Müftü Güzel, “Birincisi, kızımızın bu faziletini, annesinin ona olan desteğini, kardeşi ile birlikte Kur´an-ı Kerim´e olan sevdasının engelleri aştırma gibi güzelliği ona keşfettirdiğini gösterelim istedik. Bundan alınacak tüm ibretleri, dersleri toplumumuz çıkarsın arzusunda olduk. Diğer bir hususta başka ihtiyacı olan arkadaşlarımız olabilir, adresi bilsinler, İlçe Müftülüğü olarak yanınızdayız, buradayız. Bu kurum sizin, bu milletin kuruluşu, sonuna kadar kapıları sizlere açık. İhtiyacınız olduğunda Müftülüğümüz ile diyaloga geçin. Tabii ki üçüncü sebebi de, gözleri gördüğü halde, Kur´an-ı Kerim´i öğrenmeye hiç ilgi duymayan kardeşlerimize, Zehra kızımızın bir ders vermesi ve teşvik etmesini düşündüğümüz için böyle bir güzelliği insanlarımıza duyurmak ve sorumluluğu hatırlatmak istedik. Annesini tebrik etmek, evladının arkasında durarak, samimi gayretini, tüm annelerin göstermesi gerektiğini bir Emine hanımın tahtında gösterelim arzusunda olduk. Bu vesile ile değerli İlçe Kaymakamımızı buraya davet edip, hediyeyi vermek istedik. Acil bir toplantısı çıktığı için gelmediler. Telefon ile Zehra kızımızla görüştüler ve ona parmaklarının uçları ile Allah´ın kelamı olan Kur´an-ı Kerim´i okurken, ruhunda da onu hisset ve duy. Manasını da anla ve inşallah hayatında onu uygularken, gerek şahsın, ailen, devletimiz, milletimiz ve insanlık için o tertemiz duyguların ile inşallah dua et. Sükun, kurtuluş ve barış için, yeryüzünde adaletin ortaya çıkması için, milletimizin istiklal ve istikbali için dua et. Zehra kızımızda inşallah öyle dua edecek. Tüm kardeşlerimizi Kur´an-ı Kerim´i okumaya, öğrenmeye davet ediyorum. Kur´an-ı Kerim´i öğrenmekte en büyük engel gafletimiz ve tembelliğimiz. Hadi o engelleri ortadan kaldıralım” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim